Suroviny

100 g tvarůžků
100 g Niva
100 g zralý hermelín
100 g eidam nebo uzený sýr
50 g romadůr
50 g másla
sladká i pálivá paprika
drcený kmín
sklenka světlého piva
3 lžíce sádla
1 vejce natvrdo
petrželka
asi 8 krajíčků chleba

Postup

  • Eidam nebo uzený sýr nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky. Nastrouhaný eidam promícháme v míse důkladně s máslem a potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů a přiléváme pivo.
  • Vše vymícháme v hladkou pastu. Nakonec zamícháme koření.
  • Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem.

Dobrou chuť přeje Iris.