Když objevíte pita chléb, objeví se vám také nové možnosti v kuchyni. Čím můžete pita chléb naplnit? Vším na co máte chuť. Když zvolíte maso, salát, sýr - máte skvělý oběd. Se sladkými surovinami zase výživnou snídani nebo svačinu.
Co je vlastně pita chléb? Jde o pečivo z pšeničné mouky, bílé nebo celozrnné, do které se může přidat i libovolné koření. Má kulatý tvar a peče se na ohni nebo v rozpálené troubě. Placky jsou pěkně nadýchané, velice lehké a uvnitř duté. To je na pita chlebu právě úžasné. Po rozkrojení se plní libovolnou náplní.
Pita chléb se používá hodně v arabské a orientální kuchyni.
A dnes si ho zkusíme připravit nasladko...
Suroviny
- 4 bílé pita chleby
- 4 banány
- arašídová pomazánka - hladká nebo s kousky arašídů
- javorový sirup
Postup
Pita chléb dejte prohřát do mikrovlnné nebo klasické trouby. Rozkrojte ho tak, aby vznikla kapsa.
Namažte pěkně vysokou vrstvou arašídového másla. Použijte své oblíbené, kupované nebo doma vyráběné. Když máte opravdu chuť mlsat, použijte Nutellu :-)
Na arašídové máslo naskládejte na kolečka nakrájený banán.
Zakápněte lehce javorovým sirupem.
A dobrou chuť!
Banánové pochoutky na našem magazínu
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Wally — #14
já mám ráda grilovanou cuketu a cuketové zelí

kobližka — #13Mně to chutná víc jak z brambor, ale tím to pro mě končí. Pamatuju, že první kuchařku z prvních cuket v ČSSR vydala Jana Štěpánková. Ale ta z nich byla schopná prý dělat i kynuté knedlíky.

Wally — #12 Já jsem hrozná,ale říkám si,že snad ta cuketa má svoje využití a ne aby se z ní dělaly bramboráky,pekla bábovka,nádivka a já nevím co ještě
z okurky taky nepeču buchtu.Pak mě ta cuketa přijde jako náhražka
....nemáš brambory? Vrzni tam cuketu,došla ti mouka?Dej tam cuketu
Ne,zlehčuju to,ale mám dojem,že ty recepty z cukety vymyslel pěstitel,kterému se nadmíru urodily
tak co s nimi,že jo
kobližka — #10 Eva_CZ — #11Nevíte co je dobrý


cukeťáky mi chutnaj, ale nesmí se dělat ve vrstvě oleje
kobližka — #10nemlich totez u nas.
Eva_CZ — #9 U nás se jenom vysloví CUKETA a manžel se otřepe.Nám to teda nesmí do baráku,nikdy jsem z toho nic nevařila,ale jednou jedla "bramboráky"....nacucaný sajrajt

Wally — #6 Mám dojem,že už to asi ví
Brr....i když mám ráda sladké ,tak tohle asi ne.
Kdyby obyvatelé z východu viděli, co jsou někteří Češi schopni udělat s pita chlebem, tak nám snad vyhlásí válku.

bobani — #3 ani ja ne
a nějak mě neláka.
Dala bych si
přiznám se , že arašídové máslo jsem ještě nejedla
burákové máslo je ......prostě mi nechutná