62739c66cecf3obrazek.png
Foto: Pixabay

Ingredience:

  • 2 stroužky česneku, nebo lžíce sušeného česneku
  • 2 lžičky másla
  • 1 šálek kečupu
  • 1/4 šálku baleného hnědého cukru
  • 1/4 šálku chilli omáčky
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 kapky pálivé chilli omáčky
  • 2 brojlerová kuřata

Postup:

Ve velkém hrnci osmahněte česnek na másle do měkka. Přidejte zbylé ingredience. Za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte z ohně; dejte stranou. Na lehce vymaštěném grilovacím roštu grilujte kuře přikryté na středním žáru 30 minut a občas ho otočte. Polévejte omáčkou. Grilujte ještě 15 minut nebo dokud teploměr nedosáhne 170°, několikrát polijte a otočte.