Suroviny
cca 80 g škvarků
velká sklenice leča
1 rajský protlak
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř
pálivá paprika
6 vajec
Postup
Připravíme si škvarky a lečo, které společně pomeleme nebo rozmixujeme v mixéru. Přidáme všechny ostatní přísady a důkladně smíchanou směs povaříme.
Necháme vychladnout a potom mažeme na čerstvý chléb. Můžeme také dát do sklenic a sterilovat.
Dobrou chuť přeje Katka.
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším ji
zustanu u sve
Tato pomazánka mně moc neláká. Chleba se škvarkami a cibulí, to je ono,,,,
hmmm
škvarkové sádlo to mohu,ale s lečem?
enka1 — #8 no tak bych snad raději ilustrační fota nedávala vůbec...když čtete recept a díváte se přitom na něco jiného, je to trochu divné....jak dneska bramborová kaše u křenové omáčky.....
jdu zvracet...
jija — #6 Protože autorka receptu třeba foto nepošle, tak dává redaktorka jen ilustrační foto.Vždyť se to tu už mockrát psalo.
Souhlasím s Juanou - posolené teplé škvarky a čerstvý chleba. Když nemám vlastnoručně vyškvařené - stačí ty z Globusu trochu postrašit v mikrovlnce.Až jsem na ně dostala chuť a to jsem dnes začala miliontou "odpondělkovou" dietu
Tahle pomazánka mi moc škvarková nepřijde - 80 gr škvarků na 720 ml (velká sklenice leča) a 6 vajec?
To už je tady skoro klasika, obrázek neodpovídá uvedenému postupu, lečo, ani rajský protlaktam nevidím a škvarky snad měly být rozmixovány...
Já mám hlad!
šmarjá sliny se mi sbíhají při pohledu na fotku
škvarky mám nejraději v té nejjednodušší podobě, ještě teplé a posolené na čerstvém chlebu - a že jsem jich před vánocemi zblajzla
Škvarky můžu a různé pomazánky z nich MŇAM :-) akorát ta fotečka nemá s popsanou pomazánkou moc společného :-)
bereniz — #1 Tebe maminka nenaučila, že na jídlo se fuj neříká? (Každý máme nějaké jídlo, které nám nechutná, já třeba olivy, parmazán, ementál a mořské plody.) Když o jídle řekneš fuj, tak tím označuješ lidi, kteří ho jedí za zvrhlíky. To není zrovna ukázka slušného vychování
BRRRRRR, vidím tu fotku a žaludek začíná protestovat... Škvarky fuj! A to jsem doma za "popelnici", ale škvarky, sádlo a cibuli do sebe nedostanu ani omylem