Pikantní masová nádivka

Suroviny

150 g vepřového masa
200 g uzeného masa
5 rohlíků
5 vajec
5 stroužků česneku
300 ml mléka
majoránka
mletý černý pepř
sůl
petrželová nať
olej na vymaštění

Postup

Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme vlažným mlékem. Vepřové a uzené maso nadrobno pokrájíme.
Z namočených rohlíků vymačkáme mléko, položíme je do mísy, přidáme maso, žloutky, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a posekanou petrželovou nať.
Směs přeložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy a dáme zapéct, na 170 °C - 40 minut.

Dobrou chuť přeje Irenka.

Reklama