Suroviny
150 g vepřového masa
200 g uzeného masa
5 rohlíků
5 vajec
5 stroužků česneku
300 ml mléka
majoránka
mletý černý pepř
sůl
petrželová nať
olej na vymaštění
Postup
Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme vlažným mlékem. Vepřové a uzené maso nadrobno pokrájíme.
Z namočených rohlíků vymačkáme mléko, položíme je do mísy, přidáme maso, žloutky, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a posekanou petrželovou nať.
Směs přeložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy a dáme zapéct, na 170 °C - 40 minut.
Dobrou chuť přeje Irenka.
Nový komentář
Komentáře
hm dobry
dobrej nápad....
přidávám ještě muškátový oříšek
určitě vyzkouším
Děkuji za super tip, zrovna jsem si říkala čím pohostit návštěvu.
s tím mletým vepřovým souhlasím.....
s tím mletým vepřovým souhlasím.....
Ubírám vepřové, 2vejce, přidávám uzené (v nouzi Gothaj), hrneček ovesných vloček, 2 hrnečky mléka.
karym — #1 nebo už upečené, předpokládám..
Vepřový nedávám, jenom uzený maso
To vepřové maso bych asi použila raděj mleté.