IMG_05831.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 velká cibule
  • 2 balíčky neochuceného tofu
  • 2 - 3 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej

marináda

  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce sweet chilli sauce
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 až 2 lžičky omáčky sriracha
  • 2 lžíce koření Adžika
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sezamového semínka

Postup

Tofu překrojte na tenčí plátky a dejte marinovat do marinády, kterou jste připravili ze všech uvedených surovin. Ideálně nechejte přes noc v lednici. Druhý den vyndejte z lednice, vyndejte tofu z marinády na talíř a marinádu si nechejte na kapustičky.

Kapustičky očistěte od nehezkých lístků, odkrojte ošklivý konec a překrojte napůl. Cibuli nakrájejte nahrubo a dejte opékat do velké pánve, na rozehřátý olej. Po chvilce předejte nasekaný česnek a přibližně za pět minut kapusty. Lehce osolte a zalijte marinádou, ve kterou bylo tofu. Společně opékejte asi deset minut. Kapusty lehce změknout, ale musí zůstat křupavé.

Ugrilujte tofu.

Přendejte kapusty do misky, posypejte na kolečka nastrouhanou jarní cibulkou, ještě trochou sezamového semínka a nahoru naskládejte grilované tofu. Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kapustičky na smetaně s bramborovými noky

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Laksa - pikantní pochoutka podle Jamie Olivera

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Kuře v těstíčku po asijsku

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková