Fazolova-polevka-Regionalni-potravina-final1.jpgFoto: Regionální potravina

Ingredience:

  • 300 g pikantní klobásy 
  • 100 g cibule najemno 
  • 200 g řapíkatého celeru najemno 
  • 300 g mrkve na kostky
  • 3 stroužky česneku najemno
  • půl lžíce uzené papriky
  • 1 lžička chilli
  • půl lžičky římského kmínu
  • 400 g rajčat v plechovce (krájené)
  • 750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 400 g přes noc namočených fazolí 
  • hrst petržele nakrájené nahrubo

Postup:

Nejdříve orestujeme tvrdý salám, alespoň 5 minut, aby byl pěkně opečený, přidáme mrkev, celer, restujeme 5 minut a pak přidáme cibuli na další 3–4 minuty. Přidáme česnek, papriku, chilli a kmín a orestujeme 3 minuty. Vlijeme vývar a rajčata a zavaříme. Do vroucího vývaru přidáme scezené fazole a vaříme pozvolna, dokud nejsou fazole měkké. Nakonec polévku osolíme a opepříme. Servírujeme s nasekanou petrželkou.

Tip:

Zkuste použít klobásu Jestřebický rancher od WIFCOM a. s., Středočeský kraj. Vyrábí se podle tradiční maďarské receptury výhradně z vepřového masa pocházejícího od farmářů z blízkého okolí Jestřebic poblíž Benešova. Má výraznou pikantní chuť. Věříme, že si jej zamilujete stejně jako odborníci na kvalitu potravin, protože byl v roce 2020 oceněn Regionální potravinou ve Středočeském kraji.

Husté luštěninové polévky

Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou

polevka.jpg (299 KB)

Hrstková čočková polévka

cockova.jpg (100 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama