Ingredience:
- 300 g pikantní klobásy
- 100 g cibule najemno
- 200 g řapíkatého celeru najemno
- 300 g mrkve na kostky
- 3 stroužky česneku najemno
- půl lžíce uzené papriky
- 1 lžička chilli
- půl lžičky římského kmínu
- 400 g rajčat v plechovce (krájené)
- 750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 400 g přes noc namočených fazolí
- hrst petržele nakrájené nahrubo
Postup:
Nejdříve orestujeme tvrdý salám, alespoň 5 minut, aby byl pěkně opečený, přidáme mrkev, celer, restujeme 5 minut a pak přidáme cibuli na další 3–4 minuty. Přidáme česnek, papriku, chilli a kmín a orestujeme 3 minuty. Vlijeme vývar a rajčata a zavaříme. Do vroucího vývaru přidáme scezené fazole a vaříme pozvolna, dokud nejsou fazole měkké. Nakonec polévku osolíme a opepříme. Servírujeme s nasekanou petrželkou.
Tip:
Zkuste použít klobásu Jestřebický rancher od WIFCOM a. s., Středočeský kraj. Vyrábí se podle tradiční maďarské receptury výhradně z vepřového masa pocházejícího od farmářů z blízkého okolí Jestřebic poblíž Benešova. Má výraznou pikantní chuť. Věříme, že si jej zamilujete stejně jako odborníci na kvalitu potravin, protože byl v roce 2020 oceněn Regionální potravinou ve Středočeském kraji.
Husté luštěninové polévky
Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář