6049fccfb13f4obrazek.jpg

Suroviny na 4 porce:

Phad Thai omáčka:

  • 8 polévkových lžic tamarindové šťávy
  • 4 ks palmového cukru
  • 4 polévkové lžíce rybí omáčky
     
    Postup:

V rendlíku si rozpustíme palmový cukr, do kterého přilijeme rybí omáčku. Pomalu necháme redukovat a při stálém míchání přiléváme šťávu z tamarindu. Důkladně necháme provářet 15 minut a poté zachladíme.
 
Phad Thai:

  • 5x 60 g tuňáka Rio Mare Leggero
  • 1 ks tofu na kostičky
  • 4 vejce
  • 2 limety
  • 1 svazek pažitky
  • 4 jarní cibulky
  • 4 polévkové lžíce drcených arašídů
  • 4 chilli
  • 2 balení rýžových nudlí na Phad Thai
  • 4 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 5 polévkových lžic Phad Thai omáčky
  • 50 g sójových klíčků
  • 1 balení bambusových výhonků v celku
     

Postup:

Ve woku si rozpálíme olej, vyklepneme do něj celé vajíčko, které důkladně vyrestujeme. Přisypeme sójové klíčky, pažitku, namočené nudle na Phad Thai, drcené arašídy a 1/3 tuňáka Rio Mare. Takto připravený základ na tuňákový Phad Thai dochutíme tamarindovou a rybí omáčkou. Lehce podlijeme vlažnou vodou a promícháváme ve woku do změknutí nudlí.  Ihned servírujeme.
 
Servírování:
Phad Thai servírujeme společně s tuňákem Rio Mare Leggero, smaženým tofu, limetou a drcenými arašídy. Popřípadě chuť lehce přiostříme překrájenou chilli papričkou.

Máme pro vás i jiné asijské recepty:

Krůtí masové koule v kokosovém mléce

krut3.jpg

Recept na thajské kuřecí kari s rýží

kari-dlouhe.jpg