Suroviny na 4 porce:
Phad Thai omáčka:
- 8 polévkových lžic tamarindové šťávy
- 4 ks palmového cukru
- 4 polévkové lžíce rybí omáčky
Postup:
V rendlíku si rozpustíme palmový cukr, do kterého přilijeme rybí omáčku. Pomalu necháme redukovat a při stálém míchání přiléváme šťávu z tamarindu. Důkladně necháme provářet 15 minut a poté zachladíme.
Phad Thai:
- 5x 60 g tuňáka Rio Mare Leggero
- 1 ks tofu na kostičky
- 4 vejce
- 2 limety
- 1 svazek pažitky
- 4 jarní cibulky
- 4 polévkové lžíce drcených arašídů
- 4 chilli
- 2 balení rýžových nudlí na Phad Thai
- 4 polévkové lžíce rybí omáčky
- 5 polévkových lžic Phad Thai omáčky
- 50 g sójových klíčků
- 1 balení bambusových výhonků v celku
Postup:
Ve woku si rozpálíme olej, vyklepneme do něj celé vajíčko, které důkladně vyrestujeme. Přisypeme sójové klíčky, pažitku, namočené nudle na Phad Thai, drcené arašídy a 1/3 tuňáka Rio Mare. Takto připravený základ na tuňákový Phad Thai dochutíme tamarindovou a rybí omáčkou. Lehce podlijeme vlažnou vodou a promícháváme ve woku do změknutí nudlí. Ihned servírujeme.
Servírování:
Phad Thai servírujeme společně s tuňákem Rio Mare Leggero, smaženým tofu, limetou a drcenými arašídy. Popřípadě chuť lehce přiostříme překrájenou chilli papričkou.
Máme pro vás i jiné asijské recepty:
Krůtí masové koule v kokosovém mléce
Recept na thajské kuřecí kari s rýží
Nový komentář