Foto: Shutterstock
Sychravý podzim se nám pomalu láme v chladnou zimu. Ačkoli astronomicky má zima ještě chvíli času, teploměry již pomalu klesají ke stále nižším hodnotám a nohy i ruce nás zebou stále víc. Zahřejte se kvalitním drinkem a bojujte s chladným počasím po svém.
Milovníky ovocných chutí a kvalitních pálenek zaručeně rozehřeje Baron Horká hruška. Tento drink si připravíte z prémiového destilátu Baron Hildprandt Zralá hruška, který se stal vítězem zlaté medaile na prestižní nápojové soutěži v San Francisku. Postup je zcela jednoduchý: 4 cl Barona zalijete 16 cl horké vody. Výsledkem je skvělá jemná chuť a teplé ruce.
Pokud máte rádi klasiku, vsaďte na Liqvére Horkou griotku. Budete potřebovat 4 cl Griotky Liqvére, 16 cl horké vody a na dozdobení plátek pomeranče a svitek skořice. I v tomto případě platí, že v jednoduchosti je krása, a proto si můžete tento drink dopřát v klidu domova bez speciálních ingrediencí.
:
Foto: Shutterstock
Pro náročnější gurmány je skvělou volbou drink Triple Chocolate. Delší seznam ingrediencí je daní za zcela výjimečný zimní nápoj, díky kterému pookřeje každé srdce. Budete potřebovat 3 cl rumu Hell or High Water Spiced, 2 cl čokoládového likéru Joseph Cartron, 2 kapky Fee Brothers Aztec Chocolate Bitter a na ozdobu kakao a mléčnou pěnu. Podává se v šálku a rozhodně vás nezklame.
Asi největší klasikou horkých zimních drinků, která je známá hlavně všem lyžařům a milovníkům zimních sportů, je Bombardino. Pro tento kouzelný zlatavý mok ve skleničce ale nemusíte vůbec vystrčit nohy z tepla. Stačí, když si naservírujete ohřáté Bombardino a na vrch skleničky dáte pořádnou porci šlehačky a skořice. Chuť vás rázem přenese do horské pohody a vám stačí už jen užívat si svoji chvilku.
Kávoví nadšenci by rozhodně měli zkusit Hot Bomb. Tento drink obsahuje 2 cl nikaragujského kávového rumu Flor de Cana Spresso, 2 cl vaječného likéru a pomyslnou třešinku na dortu v podobě šlehačky. Pokud chcete ohromit nejen chuťové pohárky, ale efektním vrstveným nápojem i zrak, nalijte nejprve do skleničky vaječný likér, poté opatrně přidejte kávový rum a navrch nezapomeňte na šlehačku. Úspěch zaručen!
Foto: Premier Wines & Spirits / 1er.cz
Zdroj: Tiskové materiály Premier Wines & Spirits
Nový komentář