Ingredience:
- 200 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- 1, 5 lžíce kakaa
- 1 lžičku jedlé sody
- 150 g cukru
- 1/2 lžičky pomerančové kůry
- 2 lžičky perníkového koření
- 200 ml vody (případně rostlinného mléka)
- 5 lžic rostlinného oleje
- 100 g jablečného pyré
Postup:
Do hlubší mísy přidáme všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr, kakao a všechno koření. Vše zamícháme. K suchým surovinám postupně přimícháme ostatní tekuté suroviny – vodu, olej a jablečné pyré. Důkladně zamícháme. Hotové těsto přelijeme do formiček – pokud použijeme silikonové, není třeba je vymazávat tukem a vysypávat moukou. Bábovičky pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut. Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle do nejsilnějšího místa – těsto se nesmí na špejli lepit. Hotové bábovičky necháme na chladící mřížce zcela vychladnout a pak se do nich můžeme pustit!
Nový komentář
Komentáře
bábovičky mám , dělám ponejvíc z kakaového těsta a polévám ještě čokoládou ,ale za zkoušu bude stát určitě i toto perníkové
Ráda peču malé bábovičky, recept určitě vyzkouším.
Koupila jsem si malé bábovičky a včera je vyzkoušela. Jsou nádherné a krásně se dají zdobit. Já dělala těsto na bábovku z vaječného koňaku a po vystydnutí je namáčela do citronové polevy. Krásně na ní potom drželo čokoládové zdobení. Polovina byla s bílou čokoládou a polovina s hořkou tmavou. Působilo to myslím efektně.
Děkuji za recept, ráda si ho uložím pro inspiraci