2666acc6c258f-obrazek.jpg

Ingredience:

  • 200 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1, 5 lžíce kakaa
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 150 g cukru
  • 1/2 lžičky pomerančové kůry
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 200 ml vody (případně rostlinného mléka)
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 100 g jablečného pyré


Postup:

Do hlubší mísy přidáme všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr, kakao a všechno koření. Vše zamícháme. K suchým surovinám postupně přimícháme ostatní tekuté suroviny – vodu, olej a jablečné pyré. Důkladně zamícháme. Hotové těsto přelijeme do formiček – pokud použijeme silikonové, není třeba je vymazávat tukem a vysypávat moukou. Bábovičky pečeme v předehřáté troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut. Propečenost zkontrolujeme zapíchnutím špejle do nejsilnějšího místa – těsto se nesmí na špejli lepit. Hotové bábovičky necháme na chladící mřížce zcela vychladnout a pak se do nich můžeme pustit!