IMG_20161121_103519-1024x576.jpg (86 KB)

Foto: Ivana Losertová

Ochutnala jsem u kamarádky Marki výborné perníčky a hned jsem pro vás vyprosila recept. Jsou ze špaldové bílé mouky a bez cukru. Chutnají opravdu výborně a jsou hned měkké.

Suroviny

  • 600 g bílé špaldové mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 2 celá vejce
  • 12 lžic medu
  • 150 g změklého másla

72626607_1177968372397071_7693513142810181632_n.jpg (128 KB)

Foto: Ivana Losertová

Postup

Všechny suroviny dejte do mísy robota. Použijte hnětací hák a vypracujte nelepivé těsto. Pokud nemáte robota, pracujte ručně nebo vařečkou.

Těsto dělejte 24 hodin předem, nechejte ho odpočívat v lednici.

V den pečení vyndejte z lednice a nechejte hodinu při pokojové teplotě.

Vyválejte plát silný asi 6 - 8 mm, podle toho, jak silné perníčky máte rádi. Vykrajujte libovolné tvary.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 6 až 8 minut. Mají zůstat lehce zlatavé, ne moc tmavé.

Ihned po vytažení z trouby můžete potřít žloutkem rozšlehaným s troškou mléka, aby byly perníčky lesklé. Nebo můžete přidat trochu potravinářského barviva. Po vychladnutí můžete zdobit bílkovou polevou.

Dobrou chuť přeje Marki.

Další perníkové recepty

Voňavé perníčky, ihned měkké

IMG_20161121_103422-e1480345909225-1024x576.jpg (86 KB)

Foto: Ivana Losertová

Pepparkakor - švédské perníčky

22.jpg (182 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Holandské perníčky

hola.jpg (107 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama