Foto: Alena Kolaříková
Nemáte čas vařit? Spolehněte se na inspiraci od nás. Vyzkoušejte naše pepřové špagety.
Suroviny
- 2 lžíce ghí
- 2 lžíce olivového oleje
- zelený lyofilizovaný pepř
- černý pepř
- fleur de sel nebo obyčejná sůl
- nastrouhaný sýr Gran Moravia podle chuti
- 400 g špaget
Postup
Dejte vařit špagety do osolené vody. Ve velké hluboké pánvičce rozehřejte ghí a olivový olej. Až se ghí rozpustí, přidejte do něj čerstvě nadrcené oba dva druhy pepře. Klidně moc! Chviličku spolu na střední teplotu prohřívejte a pak do pánve přidejte scezené špagety.
Stranou si nechejte 1 hrnek vody, ve které se špagety vařily. Pod pánví zvyšte teplotu a postupně přidávejte vodu z hrnku a vždycky nechejte vyvařit. Takhle pokračujte, dokud nemají špagety úžasnou omáčku. Nasypejte trochu fleur de sel, promíchejte, podávejte, hojně zasypané sýrem Gran Moravia.
Žádná věda, pár minut práce a perfektní chuť.
Přidejte si k tomu třeba oblíbený zeleninový salát a hlavně sklenku vína.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: archiv redakce
Tagliatelle carbonara od Pavla Berkyho
Foto: www.bavimevarit.cz
Nový komentář
Komentáře
Znám lyofilizované ovoce, ale koření (zelený pepř) jsem ještě nikde neviděla. Ráda se podívám a třeba zkusím. Děkuji za inspiraci