spagety.jpg (218 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Nemáte čas vařit? Spolehněte se na inspiraci od nás. Vyzkoušejte naše pepřové špagety.

Suroviny

  • 2 lžíce ghí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • zelený lyofilizovaný pepř 
  • černý pepř 
  • fleur de sel nebo obyčejná sůl
  • nastrouhaný sýr Gran Moravia podle chuti
  • 400 g špaget

Postup

Dejte vařit špagety do osolené vody. Ve velké hluboké pánvičce rozehřejte ghí a olivový olej. Až se ghí rozpustí, přidejte do něj čerstvě nadrcené oba dva druhy pepře. Klidně moc! Chviličku spolu na střední teplotu prohřívejte a pak do pánve přidejte scezené špagety.

Stranou si nechejte 1 hrnek vody, ve které se špagety vařily. Pod pánví zvyšte teplotu a postupně přidávejte vodu z hrnku a vždycky nechejte vyvařit. Takhle pokračujte, dokud nemají špagety úžasnou omáčku. Nasypejte trochu fleur de sel, promíchejte, podávejte, hojně zasypané sýrem Gran Moravia.

Žádná věda, pár minut práce a perfektní chuť.

Přidejte si k tomu třeba oblíbený zeleninový salát a hlavně sklenku vína.

Dobrou chuť přeje Elly.

Těstoviny z jedné pánve

88.png (992 KB)

Foto: archiv redakce

Tagliatelle carbonara od Pavla Berkyho

89.png (741 KB)

Foto: www.bavimevarit.cz

Reklama