Elegantní jídelní souprava talířů DINE LT 9002 od značky Lamart.
Foto: Lamart
Chřest je plný kyseliny listové a vitamínů C a A. Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Chřest je také zdrojem vitaminu E, který posiluje imunitní systém. To ale není vše, chřest mimo jiné pomáhá při revmatických problémech a vzhledem k tomu, že má velmi málo kalorií, potěší i ty, kteří už se pustili do hubnutí do plavek. Skvěle se hodí do polévek, jarních salátů, těstovin nebo slaných koláčů. Výborný je i samotný s citrónovou omáčkou.
Ingredience:
- 500 g těstovin penne
- 200 g chřestu
- 200 g sterilovaných artyčoků
- sůl pepř
- 100 g sušených rajčat
- 100 g čerstvých rajčat
- 50 ml olivového oleje hrst hladkolisté petrželky
Postup:
Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu, jakou uvádí výrobce, aby byly al dente tzv. na skus. Hotové těstoviny vycedíme a lehce promastíme olejem. Mladý chřest lehce vložíme do vroucí vody a necháme tak minutu povařit. Vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a restujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená čerstvá rajčata a na větší kusy překrájená sušená rajčata. Poté přidáme chřest a artyčoky. Směs osolíme, opepříme a vložíme uvařené těstoviny. Společně prohodíme, přidáme najemno nakrájenou petrželku a můžeme servírovat. Penne podáváme na předehřátém talíři ze sady Lamart.
Máme pro vás i další chřestové recepty:
Chřestové risotto s mořskými plody
Foto: Alena Kolaříková
Králík pečený s česnekem a chřestem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Penne s chřestem může být moc dobrý.
To může být dobrý.