Pečivo mnozí odsuzují jako příčinu přebytečných kilogramů. Přitom je to hlavní zdroj sacharidů a ty hlavním zdrojem naší energie. Takže do našeho jídelníčku určitě patří! Důležité je však umět si vybrat. Karolína Hlavatá s Petrem Havlíčkem Vám v rámci seriálu Vím, co jím poradí, jak na to.
Vše začíná moukou
Pečivo si vybírejte především podle složení. Minimálně na etiketě u cenovky zjistíte, jestli jde o pšeničné, žitné nebo jaké. Přednost dávejte tomu žitnému. Důvod vám prozradí doktorka Karolína Hlavatá ve videu. Rozhodně se nenechte uchlácholit barvou. Jak známo, některé pečivo může být dobarvené, a tedy zdánlivě zdravější než klasický rohlík. Opravdu však jen zdánlivě!
Na zajímavé video se můžete podívat ZDE:
Celozrnné = balené
Už možná víte, že nejvíc našemu tělu prospívá celozrnné pečivo. Dodává nám totiž hodně potřebné vlákniny. V obyčejném rohlíku však vlákninu nehledejte. A nenechte se zmást popisky jako „vícezrnný“, „speciální“, „cereální“. Žádný z těchto popisků neříká nic o celozrnnosti! Celozrnné pečivo bývá proto nejčastěji balené a na etiketě si přesně přečtete, jak to s tou celozrnností je. Můžete najít i 100% celozrnný chléb! Stačí hledat…
Nový komentář
Komentáře
pečivo nevynechávám, jen někdy omezuju v množství
Jím celozrnné pečivo a domácí chléb, ale je fakt že raději si dám jako přílohu zeleninu než pečivo.
pečivo jím dopoledne, odpoledne se snažím jíst bez přílohy
V Řecku mi zachutnal kukuřicový chléb, kupovala jsem si ho potom téměř denně, k snídani či večeři.
Minulý týden jsem objevila kukuřičnou mouku, takže hned druhý den byl kukuřičný chleba na stole. Povedl se mi, je výborný.
RosaGloriaDei — #2 ten také kupuju
Jo :-)
dobrá, od teď hledám žitné ....
momentálně jím ječný chléb a moc mi chutná
Celozrnné mám ráda
pečivo si peču sama, rozhodně nevynechávám...dnes máme čerstvý slunečnicový chléb
miluji poctivý čerstvý nebalený chleba z Velké
A co když je pečivo nebalené???