Pečivo mnozí odsuzují jako příčinu přebytečných kilogramů. Přitom je to hlavní zdroj sacharidů a ty hlavním zdrojem naší energie. Takže do našeho jídelníčku určitě patří! Důležité je však umět si vybrat. Karolína Hlavatá s Petrem Havlíčkem Vám v rámci seriálu Vím, co jím poradí, jak na to.

seriál

Vše začíná moukou

Pečivo si vybírejte především podle složení. Minimálně na etiketě u cenovky zjistíte, jestli jde o pšeničné, žitné nebo jaké. Přednost dávejte tomu žitnému. Důvod vám prozradí doktorka Karolína Hlavatá ve videu. Rozhodně se nenechte uchlácholit barvou. Jak známo, některé pečivo může být dobarvené, a tedy zdánlivě zdravější než klasický rohlík. Opravdu však jen zdánlivě!

seriál

Na zajímavé video se můžete podívat ZDE:

Celozrnné = balené

Už možná víte, že nejvíc našemu tělu prospívá celozrnné pečivo. Dodává nám totiž hodně potřebné vlákniny. V obyčejném rohlíku však vlákninu nehledejte. A nenechte se zmást popisky jako „vícezrnný“, „speciální“, „cereální“. Žádný z těchto popisků neříká nic o celozrnnosti! Celozrnné pečivo bývá proto nejčastěji balené a na etiketě si přesně přečtete, jak to s tou celozrnností je. Můžete najít i 100% celozrnný chléb! Stačí hledat…