Než padne rozhodnutí, v jakém bytě se sejdeme, tak tomu předchází složitá konspirační jednání, za něž by se nemusela stydět ani špionážní služba. Potřebujeme zkrátka zajistit, aby "vzduch byl čistý", jinými slovy, aby se nám pod nohama nepletly malé děti a dospělí chlapi. Ono je celkem jedno, co vytvarujeme a hodíme na plech, protože recepty, na které spoléháme, jsou všechny dobré a osvědčené. To pečení se rozumí samo sebou. Ale my se hlavně scházíme kvůli pocitu, že k sobě patříme a že si máme co říct.
Během roku toho času není tolik, a tohle je skvělá příležitost, jak probrat tetu Máňu z matčiny větve a připomenout si její milostné avantýry, které hýbaly celou rodinou, a
Pak přijde řada na humorné historky z našich životů. To ale až ve chvíli, kdy si dáme svařáčka. Ještě předtím však losujeme, která z nás bude vyndavat plechy z klasické plynové trouby. Ta má totiž nárok na nejmenší příděl alkoholu. I když si skvěle pokecáme o příbuzných a vůbec o lidech, přeci jen by byla škoda, kdybychom kokosky spálily.
Takže pečení vánočního cukroví vyžaduje vysoké nasazení, připravenost a hlavně schopnost spolupracovat. To jsou vlastnosti, které vyžaduje snad každý zaměstnavatel. Ale rozhodně se tento přístup neztratí ani u tak vysoce odborné záležitosti, jako je příprava vanilkových rohlíčků.
Nový komentář
Komentáře
Dagmarkak: kdyz je bohuzel nejsem tak systematicka
Dagmarkak: vidim, ze mas system. Ja uz mam zadelano na cele jedno cukrovi, linecke.
Ťapina: já někdy zvu kámošku na mazání a slepování, kafíško, vínečko a kecáme.
Simba: jen? To je třeba na listové těsto dost málo, ne?
Naše má 250 nejvíc.
taky bych chtěla založit takovou konspirační schůzku
*daisy*: No ta naše je stará plynová, takže to maximum je tak 180.
Já peču nejradši sama. Pustím si u toho hudbu a žádnou tetu Máňu probírat nepotřebuju
*daisy*: tam není teploměr? Asijakože při vysoké teplotě, ne
Simba: jenom jeste...zprudka znamena co (mam elektrickou troubu, takze co si pod tim mam predstavit
)
Simba: rrrozkaz :-)
Andula: Dej vědět, jesli chutnal.
Simba: já to snad vyzkouším, vypadá dto jednoduše.
Žábina: míchají se do toho, nastrouhat ne, na půlkolečka nebo kolečka. A zamíchat opatrně. Ony samozřejmě pak z vrchu toho koláče vyčuhují - částečně. Ale je fakt dobrý, jí ho i můj
, který je jinak striktně nebuchtový.
Žábina: a pak by to byl falešný sacher, který tu nedávno byl na receptech :-)
Jé, takové babince by se mi moc líbily!
Kamarádek mám sice hodně, ale nějak není na to čas, každá peče, když jí to vyjde, sama... Já peču moc ráda, ale z méně množství raději více druhů. Mám známé, které zadělávají na jednotlivé druhy ze 3 kg a pak cukroví rozdávají! Tak to bych umřela nudou!
Ty myslivecké knoflíky udělám místo lineckých klasicky slepovaných! Díky za tip!
Simba: Ale ty jablka se do toho nemíchají ne, ty se položí nahoru....jinak by se přece mohly rovnou nastrouhat, kdyby se vše smíchalo....
pajda: já si naopak někdy u pečení odpočinu, takže někdy peču i o půlnoci...
no, nechtela bych videt, jak by dopadlo spolecne peceni nasi "party"
tak já peču tím způsobem, že zajdu do cukrárny a objednám...kdysi jsem taky pekla, ale te´d jsem už třetí rok v práci 12 hodin denně a když příjdu, tak sotva vidím...
mištule: 130g másla rozpustit, do toho 130g hl. mouky a 130g cukru krupice, 1 prdopeč a 1 vanilk. cukr, 4 vajíčka, 3 jablka nakrájet na půlměsíčky - vše smíchat dohromady a ten maglajz vylít na vymaz. a vysypanou formu (peču v dortové)- 15 minut zprudka, 15min. dopéct. Je to u nás dost oblíbené, hned hotové a chutné.