kure.jpg (144 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 kousky kuřete nebo celé kuře
  • oblíbené koření na kuře
  • sůl
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 200 g růžičkové kapusty
  • polovina středně velkého květáku
  • podle chuti i jiná zelenina
  • jako příloha - vařená tarhoňa

Postup

Kuřecí maso okořeňte ze všech stran. Dejte do pekáče, podlijte přibližně 2 dcl vody a dejte péct na 180 °C. Mezitím očistěte zeleninu a nakrájejte na menší kousky. Kapustičky můžete nechat vcelku nebo překrojit napůl. Po 20 minutách pečení kuřete přidejte všude kolem do pekáče zeleninu. Ochuťte lehce solí nebo oblíbeným kořením.

A pečte dalších 20 až 30 minut na stejnou teplotu. Ke konci pečení oklopte víko, přelijte kuře výpekem a dopečte křupavou kůži. Podávejte s uvařenou tarhoňou. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Jak připravit tarhoňu? A k tomu recept na pečené kuře a houbovou tarhoňu.

11.jpg (69 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Vepřový guláš s domácí tarhoňou

2.jpg (92 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Jídlo z jednoho pekáče: Kuře na zelenině

3.jpg (89 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama