Zdroj foto: České ghí
Suroviny:
- 1/2 dýně hokaido
- 1 menší cuketa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 4 středně velké brambory
- 2 zelené papriky
- 6 větších žampionů (nebo čerstvě nasbírané hříbky)
Postup:
Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a rozprostřeme ji na pečicí papír na plech. Vše hustě poklademe vločkami Ghí s česnekem a solí a přidáme snítky rozmarýnu. Pečeme do měkka v troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Po upečení dosolíme dle chuti.
Podáváme jako hlavní jídlo s dipem z kysané smetany, soli, česneku a bylinek, nebo jako přílohu například ke grilovanému masu.
Tip Andrey Zpěvákové Dostálové: „Pro obměnu zkuste vynechat brambory a přidejte kukuřici, rajčata a těsně před dopečením ještě pokrm poházejte čerstvými lístky bazalky. Rázem jídlo získá středomořský šmrnc.“
Nebo vyzkoušejte třeba tento recept:
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář