ceskeghicko-recepty-092021-013-websize.jpgZdroj foto: České ghí

Suroviny:

  • 1/2 dýně hokaido
  • 1 menší cuketa
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 4 středně velké brambory
  • 2 zelené papriky
  • 6 větších žampionů (nebo čerstvě nasbírané hříbky)

Postup: 

Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a rozprostřeme ji na pečicí papír na plech. Vše hustě poklademe vločkami Ghí s česnekem a solí a přidáme snítky rozmarýnu. Pečeme do měkka v troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Po upečení dosolíme dle chuti.

Podáváme jako hlavní jídlo s dipem z kysané smetany, soli, česneku a bylinek, nebo jako přílohu například ke grilovanému masu. 

Tip Andrey Zpěvákové Dostálové: „Pro obměnu zkuste vynechat brambory a přidejte kukuřici, rajčata a těsně před dopečením ještě pokrm poházejte čerstvými lístky bazalky. Rázem jídlo získá středomořský šmrnc.“ 

Nebo vyzkoušejte třeba tento recept: 

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková