DSC_0074.jpg (99 KB)

Když se s námi pustíte do přípravy dnešního receptu, doporučuji upéct si mrkve rovnou trochu více. Třeba celé kilo. Dají se z ní totiž připravit další výborné pochoutky. Třeba krémová polévka. Na ni vám přineseme recept už koncem týdne.

Dnešní jídlo můžete podávat jako brunch, oběd nebo večeři. Záleží na vaší chuti.

Suroviny na 2 porce

  • 250 g mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 avokádo
  • 200 g cherry rajčat
  • 250 g uzeného tofu
  • 2 vejce
  • 1 hrnek červené quinoi
  • sůl
  • pepř
  • 50 g másla

DSC_0071.jpg (112 KB)

Postup

Celé mrkve naskládejte do pekáčku. Ochuťte solí a pepřem. Kolem poházejte stroužky česneku. Neloupané! Můžete přidat i čerstvé bylinky – skvělý bude libeček, petržel… Zakryjte víkem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C. Pečte asi půl hodiny. Odklopte víko, poklaďte mrkev plátky másla, opět zavřete a dopečte doměkka.

Mezitím, co se peče mrkev, uvařte si quinou, podle návodu na obalu. My jsme použili červenou quinou, může to však být i bílá.

Vejce můžete uvařit na tvrdo, na hniličko, udělat sázené nebo pošírované vejce. To záleží na vaší chuti. 

Tofu nakrájejte na kostičky a opečte na suché teflonové pánvi. Avokádo rozkrojte napůl, oloupejte, vyndejte pecku a nakrájejte na plátky. Cherry rajčata překrojte na poloviny.

Na talíři vše zkombinujte. Každý talíř bude mít hromádku quinoi, pečené mrkve, polovinu avokáda, polovinu opečeného tofu, jedno vajíčko (klidně i dvě, máte-li je rádi) a cherry rajčata. Rozdělte také pečené česneky. 

DSC_0064.jpg (127 KB)

Vše lehce posypejte čerstvě mletým pepřem a maldonskou solí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tři skvělá jídla s quinoou

Treska s rajčaty a quinoou

treska1.jpg (116 KB)

Lososové kousky v sezamové krustě

losos.jpg (273 KB)

Pikantní smažená quinoa

X-20170308095042113.jpg (54 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama