DSC_0372.jpg (156 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 6-8 horních kuřecích stehen
  • 1,2 kg mrkve
  • 2 cibule
  • 2 lžíce kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • podle chuti může být i oblíbené koření na pečené kuře
  • 3 lžičky soli
  • 80 g másla

Postup

Kuřecí stehna ze všech stran ochuťte 2 lžičkami soli, 1 lžící kmínu a pepřem. Kdo chce, může použít oblíbenou kořenící směs. Dejte do pekáče. Podlijte zhruba 100 ml vody. Přikryjte víkem a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 20 minut.

Poté víko odklopte, kuřecí maso vyndejte na talíř. Oloupanou mrkev nakrájejte na špalíčky nebo kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Dejte do pekáče, ve kterém se pekla kuřecí stehna. Ochuťte zbylou solí, kmínem a opět trochou pepře. Promíchejte a nahoru zase naskládejte kuřecí stehna. Poskládejte plátky másla, opět přiklopte víkem. 

Pečte při stejné teplotě, 190 °C, 30 minut. Po této době odklopte víko a dopečte kuřeti křupavou kůrku. Průběžně polévejte výpekem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kuře v těstíčku po asijsku

11.jpg (144 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kuřecí kousky v jemné máslové marinádě

12.jpg (74 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Pečené kuře na medu a zázvoru

13.jpg (156 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama