Kuřecí křídla jsou oblíbené jídlo jak dětí tak dospělých. Stačí si k nim připravit čerstvý chléb nebo bagetu a večeře či oběd téměř bez práce je na stole. Když k nim však navíc zvolíte zajímavou přílohu, budete nadšení, stejně jako my.
Suroviny
- 1 kg kuřecích křídel
marináda
- 6 lžic sojové omáčka
- 3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 2 lžičky papriky
- sůl
- pepř
na přílohu
- 8 - 10 hrnků uvařené rýže
- 1 velká cibule
- 150 g žampionů
- 2 velké mrkve
- kus celeru
- 2 petržele
- čerstvý špenát
- zelená petrželová nať
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
Ze všech surovin si připravte marinádu. Kuřecí křídla omyjte, osušte a marinádou důkladně obalte. Nechejte odpočívat v chladnu, ideálně přes noc. Na druhý den pečte v troubě nebo grilujte. Podle chuti a počasí.
Ke křídlům si připravte zajímavou přílohu - smaženou rýži. Ta je výborná i jako hlavní bezmasé jídlo.
Zeleninu i žampiony si nakrájejte na kousky.
Ve velké pánvičce rozehřejte máslo. Na to vsypejte mrkev, celer, petržel, cibuli a žampiony. Společně restujte, dokud nezačnou žampiony vypadat opečeně a kořenová zelenina začne chytat zlatavou barvu.
Přidejte rýži. Opět chvíli opékejte. Nakonec přidejte nasekaný špenát a petrželku. V sezoně medvědího česneku přidejte i ten.
Ochuťte solí a pepřem.
Podávejte s kuřecími křídly.
Dobrou chuť přeje Elly.
Rýže v hlavní roli
Dýňové risotto s masovými kuličkami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář