DSC_0247.jpg (145 KB)

Kuřecí křídla jsou oblíbené jídlo jak dětí tak dospělých. Stačí si k nim připravit čerstvý chléb nebo bagetu a večeře či oběd téměř bez práce je na stole. Když k nim však navíc zvolíte zajímavou přílohu, budete nadšení, stejně jako my.

Suroviny

  • 1 kg kuřecích křídel

marináda

  • 6 lžic sojové omáčka
  • 3 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
  • 2 lžičky papriky
  • sůl
  • pepř

na přílohu

  • 8 - 10 hrnků uvařené rýže
  • 1 velká cibule
  • 150 g žampionů
  • 2 velké mrkve
  • kus celeru
  • 2 petržele
  • čerstvý špenát
  • zelená petrželová nať
  • máslo
  • sůl
  • pepř

DSC_0251.jpg (117 KB)

Postup

Ze všech surovin si připravte marinádu. Kuřecí křídla omyjte, osušte a marinádou důkladně obalte. Nechejte odpočívat v chladnu, ideálně přes noc. Na druhý den pečte v troubě nebo grilujte. Podle chuti a počasí.

Ke křídlům si připravte zajímavou přílohu - smaženou rýži. Ta je výborná i jako hlavní bezmasé jídlo.

Zeleninu i žampiony si nakrájejte na kousky.

Ve velké pánvičce rozehřejte máslo. Na to vsypejte mrkev, celer, petržel, cibuli a žampiony. Společně restujte, dokud nezačnou žampiony vypadat opečeně a kořenová zelenina začne chytat zlatavou barvu.

DSC_0245.jpg (112 KB)

Přidejte rýži. Opět chvíli opékejte. Nakonec přidejte nasekaný špenát a petrželku. V sezoně medvědího česneku přidejte i ten.

Ochuťte solí a pepřem.

Podávejte s kuřecími křídly.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rýže v hlavní roli

Pikantní smažená rýže

ryze2.jpg (106 KB)

Dýňové risotto s masovými kuličkami

risottologo.jpg (114 KB)

Mléčná rýže s malinami

sladkaryze.jpg (134 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama