Tipy na přípravu receptů:

Božanské perníčky

Na přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • Božkov originál (1 lžíce)
  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 180 g medu
  • 100 g tuku na pečení/másla
  • 2 vejce (1 do těsta/1 na potření perníčků)
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • Směs perníkového koření
  • Bílková poleva na zdobení

Postup:

K přípravě budete potřebovat neodmyslitelný tuzemák BOŽKOV ORIGINÁL, který perníčkům dodá tu pravou chuť Vánoc. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet v chladu do druhého dne. Voňavé těsto s nádechem Božkova vyválíme a vykrájíme. Perníčky naskládáme na plech a pečeme cca osm minut do zlatohněda. Poté potřeme perníčky rozšlehaným vejcem, abychom jim dodali lesk. Necháme vychladnout a na závěr ozdobíme bílkovou polevou podle vlastní kreativity.

Božanská Vosí hnízda

Na přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • Božkov Vaječný likér
  • 160 g dětských piškotů
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce mléka

Postup:

Piškoty rozmixujeme a smícháme s prosetým cukrem a změklým máslem, kakaem, rumem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout. Moučkovým cukrem vysypeme formičky na vosí hnízda a naplníme je těstem. Těsto vyklepeme z formiček a úly naplníme tradičním BOŽKOV VAJEČNÝM LIKÉREM. Sladká vanilková vůně a lahodná krémová chuť legendárního „vaječňáku“ od Božkov neodmyslitelně patří k vánoční atmosféře tak, jak si ji pamatujete již od dětství. Hnízda na závěr zalepíme piškoty a necháme zhruba den odležet. Božanská vosí hnízda podtrhnou ty pravé „božanské“ Vánoce.

Více na BOZKOV.CZ

Reklama