Jak je to dlouho, co jste s maminkou společně pekly? Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Lučina neslouží jen k namazání na chleba. S Lučinou můžete i péct. Nevěříte? Pro inspiraci k pečení zavítejte na www.matkyadcery.cz. Máte zajímavý rodinný recept? Pošlete nám ho.
Moderně a tradičně
Jak je to dlouho, co jste s maminkou společně pekly? Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Lučina neslouží jen k namazání na chleba. S Lučinou můžete i péct. Nevěříte? Pro inspiraci k pečení zavítejte na www.matkyadcery.cz. Najdete zde recepty moderní a tradiční zároveň. Dcery poradí s novými trendy v pečení, maminky dcerám předají svoje zkušenosti, praktické rady a know-how. Podívejte se na jejich zajímavé životní osudy, příběhy a recepty. Máte nějaký zajímavý rodinný recept? Pošlete nám ho.
Čistá chuť přírody s Lučinou
Neochucená Lučina je jedinečná svou vynikající svěží chutí, za kterou vděčí kvalitě a jednoduchosti použitých ingrediencí: tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je nejblíž čisté přírodě. Lučina bílá se kromě tradičního balení ve fólii vyrábí také v praktickém balení ve vaničkách - 120 g a rodinné balení 200 g.
Víte, že s Lučinou můžete i péct? Zkuste připravit třeba Zeleninové tartaletky s Lučinou. Je to velmi jednoduché. (Tento a další recepty najdete na www.matkyadcery.cz.)
Zeleninové tartaletky
Ingredience:
- 500 g dýně, nakrájené na menší kousky
- 350g červené řepy, umyté, rozpůlené
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pórek, nakrájený na plátky
- 500g koláčového těsta
- 120g Lučiny
- 60ml mléka
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 2 lžíce nasekaného tymiánu
- zelený salát jako příloha
Postup:
Dýni a řepu dejte na plech. Zalijte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte
asi 20 minut. Přidejte pórek a pečte dalších 15 minut.
Těsto rozválejte a rozdělte do 6 koláčových formiček o velikosti 14cm. Vložte do trouby a
pečte 10 minut.
V míse smíchejte Lučinu, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř a bylinku a vložte do formiček.
Navrch nasypte zeleninu. Vložte do trouby a pečte 12 minut. Podávejte se salátem.
Nový komentář
Komentáře
Lučinu kupuji domů poměrně často, máme rádi s pažitkou nebo kapií. Přírodní jsem několikrát použila i do krémů a byla moc dobrá.
kupuji tvaroh ,s pažitkou nebo koprem ,to nemá chybu
Z Lučiny děláme pomazánky, i jen tak na chleba a s pažitkou je moc dobrá
Lučina je i u nás doma moc oblíbená
Lučinu kupuji
arminka — #10 A posypat medvědím česnekem .....
lučina jen tak na chleba nemá chybu
Já dávám lučinu na cuketu a je to výborné.Nakrájím cuketu na kolčka(neloupu)trochu osolím,navrh dám lžičku(takový bobeček ) lučiny a zapíchnu do ní plátek česneku.Vložím do pekáče na pečící papír a peču při 170°C až cuketa změkne a česnek trochu zhnědně.Je to asi 15-20 min.
Na fotce je to těsto takové tmavé - jako malinko moc upečené
z Lučiny dělám Tiramisu
Hodně používám lučinu na pomazánky a peču ze zakysané smetany a lučiny dobrý cheesecake,
Lučinu tu mám....
S lučinou jsem ještě nikdy nepekla.
Lučinu můžu i samotnou
Lučinu můžu
Lučinu máme rádi