Náročnost: snadná
Doba přípravy: asi 45 minut
Celkový čas přípravy: asi 120 minut
Vystačí na: asi 24 porcí
Přísady:
Na těsto:
- 8 bílků
- 8 žloutků
- 360 g moučkového cukru
- 2 balíčky Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 200 ml oleje
- 120 ml vlažné vody
- 400 g polohrubé mouky
- 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker
Na náplň:
- 1 balíček Krémové náplně čokoládové Dr. Oetker
- 200 ml mléka
- 2-3 PL moučkového cukru
- Na potření a ozdobení:
- 150 g malinového džemu
- 3 balíčky Fondánu bílé potahovací hmoty Dr. Oetker
- Barva potravinářská gelová růžová Dr. Oetker
- Barva potravinářská gelová černá Dr. Oetker
- Tubičky na zdobení barevné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme:
- 2 dortové formy (O 26 cm)
- elektrický ruční šlehač
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny a zašleháme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh z bílků a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
- Elektrická trouba: 170 °C
- Horkovzdušná trouba: 150 °C
- Plynová trouba: stupeň 2
Doba pečení: asi 35 minut
Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme. Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Potřeme spodní díl korpusu a horní díl přiklopíme. Povrch korpusů potřeme džemem. Z jednoho korpusu pomocí ostrého nože vyřízneme zajícovi uši a tím nám vznikne mašle. Jedním fondánem potáhneme celou hlavu zajíce. Další fondány použijeme na potažení mašle a uší. Zbytky fondánu obarvíme růžovou barvou na nos a uši a černou barvou na oči a na vousy. Mašli dokreslíme tubičkami.
Krátký popis: Veselý zaječí dort si můžete s dětmi dozdobit podle vlastní fantazie.
Více na OETKER.CZ
Nový komentář