Náročnost: snadná
Doba přípravy: asi 45 minut
Celkový čas přípravy: asi 120 minut
Vystačí na: asi 24 porcí

Přísady:

Na těsto:

  • 8 bílků
  • 8 žloutků
  • 360 g moučkového cukru
  • 2 balíčky Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 200 ml oleje
  • 120 ml vlažné vody
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

  • 1 balíček Krémové náplně čokoládové Dr. Oetker
  • 200 ml mléka
  • 2-3 PL moučkového cukru
  • Na potření a ozdobení:
  • 150 g malinového džemu
  • 3 balíčky Fondánu bílé potahovací hmoty Dr. Oetker
  • Barva potravinářská gelová růžová Dr. Oetker
  • Barva potravinářská gelová černá Dr. Oetker
  • Tubičky na zdobení barevné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

  • 2 dortové formy (O 26 cm)
  • elektrický ruční šlehač

Příprava:

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny a zašleháme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a  sníh z bílků a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

  • Elektrická trouba:        170 °C
  • Horkovzdušná trouba: 150 °C
  • Plynová trouba:           stupeň 2

Doba pečení: asi 35 minut

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme. Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Potřeme spodní díl korpusu a horní díl přiklopíme. Povrch korpusů potřeme džemem. Z jednoho korpusu pomocí ostrého nože vyřízneme zajícovi uši a tím nám vznikne mašle. Jedním fondánem potáhneme celou hlavu zajíce. Další fondány použijeme na potažení mašle a uší. Zbytky fondánu obarvíme růžovou barvou na nos a uši a černou barvou  na oči a na vousy. Mašli dokreslíme tubičkami.

Krátký popis: Veselý zaječí dort si můžete s dětmi dozdobit podle vlastní fantazie.

Více na OETKER.CZ

Reklama