Co budeme potřebovat?

  • plech s rozměry ideálně 30*40 cm.
  • 3 vejce
  • 250 g Korunního cukru hnědého
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • mouka 250 g
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 30 g kakaa

Na náplň:

  • 125 g šlehačky
  • 100 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce Korunního cukru moučka
  • meruňkový džem

Na zdobení:

  • 2-3 šálky kakaové polevy
  • jedlé oči
  • barevný papír
  • pírka na dekoraci

Příprava

  1. Do mísy vklepněte vajíčka a vymíchejte je s hnědým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přimíchejte olej a vodu. (Čím déle budete míchat, tím bude základ vzdušnější!). Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a přidejte do směsi. Těsto rozetřete na plech a pečte při teplotě 180 °C asi 20-25 minut.
  2. Tmavou čokoládu nalámete anebo nasekejte na malé kousky. Šlehačku ohřejte ve vodní lázni a přidejte kousky čokolády s moučkovým cukrem. Vše důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí všechny kousky. Náplň nechte vychladnout v chladničce. Potom mixérem anebo kuchyňským robotem vyšlehejte tuhou šlehačku.
  3. Z těsta vykrajujte kolečka. Vznikne vám válec, který prořízněte nožem, jako byste rozkrajovali housku, na dvě přibližně stejné části. Vrchní část (pro hlavy indiánů) můžete zaoblit. Spodní část natřete meruňkovým džemem a čokoládovou náplní. Potom na ni přiložte zaoblenou vrchní část.
  4. Před zdobením kakaovou polevou indiány položte na mřížku a pod kterou vložte podnos. Ten zachytí přebytečnou čokoládu. Nejprve zahřejte kakaovou polevu. Když je poleva tekutá, ozdobte nejdřív boky, a nakonec ji rozetřete navrch. Potom polevu nechte zaschnout. Následně můžete přilepit jedlé oči.

Postup pro indiánské čelenky:

Z barevného papíru vystřihnete proužky široké asi 1,5 cm. Proužek umístěte okolo horní části hotového zákusku a odstřihnete s rezervou cca. 1 - 1,5 cm. Vytvořte kruh a sešijte jej sešívačkou. Za „čelenku“ můžete dát barevné pírko a čokoládoví indiáni jsou hotoví.

Tip

Odkrojky, které zbyly z hotového těsta můžete použít na přípravu zákusku s čokoládovou náplní. Tak nemusíte nic vyhazovat! Připravte si dvakrát větší množství náplně. Rozdrťte zbytky těsta a smíchejte je s dostatečným množstvím čokoládové náplně, aby se vytvořila pevná hmota. Z této hmoty si vymodelujte kuličky, namočte je do kakaové polevy a nechte uschnout. Dobrou chuť!

Více na KORUNNICUKR.CZ

Reklama