Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi výraznou chuť parmazánu? Nechte se inspirovat skvělým receptem!

Parmezánové kuličky s těstovinami

pro 4 osoby

příprava 30 minut

  • bazalka500 g mletého masa (vepřového, hovězího nebo mix obou)
  • 70 g strouhaného parmezánu + na ozdobu
  • 2 vrchovaté lžíce čerstvého tymiánu + na ozdobu
  • olivový olej
  • 400 g těstovin (např. špagety nebo linguine)
  • 1 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
  • sůl
  • pepř

Mleté maso, parmezán, tymián a dvě lžíce oleje smíchejte a ochuťte solí a pepřem. Ze směsi vytvořte kuličky o průměru 2 cm. Namočte si prsty do misky s olivovým olejem a potřete jím kuličky, které vložte do zapékací misky. Pečte v troubě zapnuté na gril do zlatova (asi 15 minut). Těstoviny uvařte podle návodu na skus, sceďte a prohřejte s omáčkou Dolmio. Těstoviny s omáčkou Dolmio rozložte do hlubokých talířů, posaďte do nich masové kuličky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte strouhaným parmezánem a tymiánem.

parmazan

TÉMATA:
VAŘENÍ