Kdysi jsem dostala od tchyně malou knížečku „Babo raď"a teď se mi vlastně hodí i tady. Vy jste na své rady skoupé, tak vás budu oblažovat já radami, které se mohou hodit. Možná je už znáte, ale některé mě docela překvapily.
Třeba tyto:

Vaříme-li brambory ve slupce, přidáme do vody trochu soli. Slupka nepopraská.

Bramboráčky budou krásně křupavé, když do těsta přidáme jeden netučný tvaroh.
Já to znám s horkým mlékem a opravdu to funguje.

Když nechceme plakat při krájení cibule:

-čicháme k čerstvému chlebu
-zahřejeme ji v troubě
-loupeme ji pod studenou vodou
-při krájení se díváme do žáru kamen
Ta poslední rada je poněkud kuriózní, ale docela se mi líbí. Jde o to, kolik z nás má tu možnost.

Tvrdé maso při pečení změkne, přidáme-li do šťávy štipec zažívací sody.
Maso naklepáváme na předem navlhčeném prkénku, maso se tak nevysuší.
Aby se nepřipálil řízek při smažení, přidáme do tuku kolečko syrové brambory.
Kuře bude mít křupavou kůrčičku, když ho během posledních minut pečení, polijeme ledovou slanou vodou nebo pivem.

Sekaná se při krájení nerozpadá, když do ní zamícháme trochu škrobové moučky.

Tak co, milé ženy-in.
Vyzkoušela jste už některá z vás tyto metody?
Máte nějaké lepší?
Podělte se s námi o ně.
Reklama