papriky1.jpg

Foto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 8 bílých paprik
  • přibližně 500 g jemně mletého hovězího masa
  • vařená rýže
  • sůl, pepř a čubrica
  • čerstvé bylinky
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 500 ml rajské šťávy
  • voda
  • hrst drobně nasekané pikantní uzeniny Chorizo
  • špetka chilli

papriky2.jpg

Foto: Šárka Škachová

Postup

Z vařené rýže a masa připravte směs na plnění paprik, kterou ochutíte solí, pepřem, čubricou a čerstvými bylinkami. Směsí naplňte papriky a dejte do hrnce, který můžete používat v troubě.

Do hrnce kromě paprik přidejte cibule krájené na kolečka a nasekané stroužků česneku, 500 ml rajské šťávy, trochu vody, bylinky a hrst drobně nasekané pikantní uzeniny Chorizo a taky špetku chilli, aby omáčka měla pikantní říz.

Pečte na 180 °C, asi 45 minut.

Podávejte s čím máte rádi.

papriky3.jpg

Foto: Šárka Škachová

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

Zapečené papriky s vejci

papriky4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Grilované plněné papriky

paprika5.jpg

Foto: Alena Kolaříková