Suroviny
500 ml smetany
6 lžic cukru krupice
1 vanilkový lusk nebo na špičku nože mleté vanilky
6 plátků želatiny nebo odpovídající množství práškové
Postup
Smetanu nalijeme do kastrolku, část jí můžete nahradit mlékem - pokud z neznámých důvodů držíte dietu či tak něco... ale už to nebude ono. :) Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s cukrem přidáme do smetany. Želatinové plátky namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu přivedeme k varu, vypneme sporák a přidáme želatinu. S ní už smetana NESMÍ vařit! Nalijeme do připravených skleniček, nebo misek či různých formiček, které po ukradení dětem nejdříve pečlivě omyjeme od písku. ;) Dáme do lednice chladit aspoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Poté vyklopíme, ozdobíme ovocem a užijeme si sametové pohlazení!
Dobrou chuť přeje Lenka - Beaute a její skvělé stránky.
Nový komentář
Komentáře
to bych chtela jednou zkusit
delama panna cotta ze smetany a zelatiny a cukru a vanilkoveho lusku a muzu vam rici ze to je jedinecne..