

Tipy a triky na přípravu všech druhů palačinek.
Jak soutěž MasterChef ovlivnila život vítězi Romanu Stašovi? A bez které suroviny si vaření nedokáže představit? Jen málokdo by neznal vítěze 4. řady MasterChef Romana Stašu, který si získal sympatie diváků již v prvních kolech soutěže. Tento nadšený kuchař, který je původně trenérem a juniorským hokejistou, v následujícím rozhovoru odhaluje svůj největší gastronomický zážitek, ale také třeba jeho nejoblíbenější nápoj. Jakým dalším projektům se Roman Staša věnuje? A které suroviny jsou pro něj v kuchyni nezbytné?
Vzdělání na prvním místě: Seznamte se s projekty, které propojují mladé lidi se světem Každá nová generace s sebou nese potenciál inovovat a přinášet nové myšlenky. Vzdělání mladých lidí a jejich přístup k technologiím mohou vést ke vzniku nových technologických a společenských inovací, které budou jednoho dne utvářet naši budoucnost. Jak můžeme dnešní nadějné studenty co nejlépe nasměrovat? Dva zajímavé projekty, se kterými se do unikátního programu Women in Tech přihlásily dvě talentované podnikatelky, hledají právě na tuto otázku odpověď.
Před spaním se vyvarujte zmrzlině i těstovinám se sýrem. Mohou totiž vyvolat potíže a tím zároveň i nespavost Spánek je jednou z životně důležitých potřeb člověka, proto bychom se na něj měli zaměřit. A také se před spaním vyhnout konzumaci některých rizikových potravin. Které to jsou a co mohou způsobit?
Hygiena a ochrana zdraví je důležitá pro všechny: Dettol se znovu spojuje s Kapkou naděje Zdraví a čistota k sobě neodmyslitelně patří, proto se i letos značka Dettol spojuje s Nadačním fondem Kapka Naděje. Cíl je stále stejný – pomoci vážně nemocným lidem nejen v nemocnicích a šířit osvětu o důležitosti ochrany zdraví.
Vyzkoušeli jsme robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum S10+. Chytrý pomocník, který se vám bude hodit pro úklid Pokud si plánujete koupit robotický vysavač, pak se vám určitě bude hodit naše redakční zkušenost. Protože nás zajímá, jak pracují noví pomocníci domácnosti, rádi jsme vyzkoušeli robotický vysavač Xiaomi Robot Vacuum S10+. jak se nám s ním uklízelo? Myslíme, že naše spokojenost vás může inspirovat.
Projekty českých podnikatelek, díky kterým budete mít „self-care“ v malíku Kdy jste se naposledy uprostřed dne na chvilku zastavila a soustředila jen na sebe? Výzkumy potvrzují, že už pouhá pětiminutová meditace může mít na náš život velmi blahodárný dopad – a teď si představte, že byste se péči o sebe sama věnovala ještě o trochu víc?
Bolavé a oteklé nohy není dobré podceňovat. Křečové žíly mohou bez léčby a prevence vyústit až v trombózu Zpočátku není onemocnění vůbec nápadné. Jen vás tu a tam překvapí pocit těžkých, unavených nohou. Jenže to už je zaděláno na trápení, které v dospělosti postihne až 60 % žen a 30 % mužů. Naštěstí existuje účinná prevence i léčba.
Podzimní novinka značky KIA: SUV budoucnosti, které podněcuje uživatele přijmout za svůj přechod k elektromobilitě Nová EV9 má ambici sehrát ústřední roli v proměně značky Kia a způsobu, jakým lidé cestují. Pokud se zajímáte o novinky ze světa automobilů a elektromobilů, neměla by vám uniknout podzimní novinka, která vás určitě zaujme.
Jaké jsou grilovací trendy letošní sezóny? Vinná klobása, krkovička, mleté maso a tofu. Zajímavé recepty, které můžete vyzkoušet Pokud rádi grilujete, přinášíme vám inspiraci v podobě několika receptů, které se vám budou hodit! Ingredience můžete nakoupit v Kauflandu.
I onkologické pacientky si zaslouží cítit se silné a krásné. Pomozte jim společně s Pantene i vy Cítit se silně a krásně je ten nejlepší pocit. Mnohým z nás k tomuto pocitu dopomáhají také naše vlasy. Některá si je ráda barví podle nálady, jiná si s oblibou tvoří rozličné účesy. Většina z nás také o své vlasy pravidelně pečuje, aby vypadaly co nejlépe a byly zdravé a krásné. A když zrovna máme den, kdy vypadají zkrátka úžasně, cítíme se neporazitelné.
Nový komentář
Komentáře
jdou mi už dobře
dobré triky...já mám vždy palačinky tlusté a třepí se
daska59 — #19 ja take nemam problem
Už to mám vychytaný
dobrý tipy
Taky jsem zkusila palačinky bez mléka a fakt to není poznat, jenom to těsto klesá ke dnu, tak se to musí víc promíchávat.
Zapomněla jsem, že místo mlíka vodu, ne jenom mouku s vejcema
Když jsem při škole pracovala v hospodě, tak mi tamní kuchař poradil ten nejlepší trik. Vůbec tam nedávat mlíko. Pak se nepřilepí ani první palačinka a jezdí mi po pánvi jako kdyby byla teflonova (ta pánev) a to ona není. Na chuti to nepoznáte vůbec
Později jsem zjistila, že kamarádka mojí babičky to taky tak odjakživa dělá.
Já taky zásadně z polohrubé. Dám do šlehače mlíko, pak vajíčka, osolím, zamíchám a pak do toho zašlehám mouku, hrudky nemám. A pánev jsem si opatřila speciální nepřipalovací s úžasně rovným dnem (záruka 10 let), od té doby nemám z palačinek strach. Jediný problém je rostoucí apetit strávníků, už musím dělat z třičtvrtě litru mlíka, aby na mě zbylo, a to jsou děti ještě malé.
Bezva tipy a triky, dík za ně, úplně se mi rozkručelo v břiše. O víkendu budou palačinky, asi zalitý tím pudinkem, na to se mi fakt sbíhají sliny.
je, ja to taky porusuju, protoze sypu mouku do mlika...v jedne ruce rucni slehac, ve druhe lzice a sypu do toho mouku, dokud se mi to nezda dost dobre
...ledaze bych pouzila varnou
jinak problem s pripalenymi a potrhanymi palacinkami u me vyresila az panev na palacinky, stala asi 150 Kc, je takova melka, mensi nez moje oooobr panev a hlavne je plocha...tzn. nema v prostredku kopec, ze ktereho testo steka
da se to na ni delat s minimem tuku a jakoze driv byly palacinky moje nocni mura, tak ted je delam s praxi rutinera
ale ten napad s konvi se mi libi...skoda, ze zadnou vhodnou doma nemam
Taky dělám palačinky z polohrubé a sypu mouku do mléka - ale hrudky nemívám
jééé tak mi děláme palačinkový těsto zásadně sladký
Jů, tak koukám, že porušuju hned první zásadu, neb palačinky připravuju zásadně z polohrubé mouky (jako ostatně všechno, protože jinou nekupuju).
Rodinná receptura praví, že nejlepší palačinky jsou z mléka již mírně nakyslého, které na pití už není dobré.
Odležení těstu rozhodně prospěje - jinak mouka v mléce "bobtná" až v průběhu přípravy, těsto je palačinku od palačinky hustší a je třeba průběžně ředit.