

Tipy a triky na přípravu všech druhů palačinek.
Novoluní v Býku 2025: Jak využít zemskou energii k manifestaci hojnosti a stability Dubnové novoluní 2025 ve znamení Býka, které nastane 27. dubna ve 21:31 SELČ, přináší příležitost zakořenit se, vytvořit pevný základ a nastavit si nové záměry v souladu s hodnotami, stabilitou a hmotným zabezpečením. Po sérii zatmění nám toto novoluní nabízí uzemnění a klidné spočinutí v přítomném okamžiku.
Jaké změny by mohla přinést novela občanského zákoníku v otázkách výživného? Péče o nezletilé děti a výživné patří mezi klíčová témata, která ovlivňují život mnoha rodin a často bývají zdrojem sporů mezi rodiči. Připravovaná novela občanského zákoníku přináší řadu změn, jejichž cílem je zjednodušit a zpřehlednit procesy spojené s určováním péče o děti a výživném pro ně. Zároveň usiluje o nastavení spravedlivějších podmínek pro všechny zúčastněné. Jaké změny můžeme v oblasti výživného očekávat?
Mezinárodní den rodiny: Darujte blízkým dárek, který posílí vaše pouto Mezinárodní den rodiny, který připadá na 15. května, je skvělou příležitostí, jak projevit svým nejbližším lásku a vděčnost. V dnešní hektické době, kdy je společně strávený čas často vzácností, může být vhodně zvolený dárek krásným způsobem, jak upevnit rodinné vazby. A právě rodinné náramky z minerálních kamenů jsou tím pravým symbolem propojení, harmonie a vzájemné podpory.
Vejce Benedikt: Královská snídaně, kterou zvládnete i doma Ztracené vejce, křupavá houska, slanina a nadýchaná holandská omáčka – kombinace, která vám promění víkendové ráno v malý gurmánský zážitek. Vejce Benedikt jsou ikonou brunchových menu a díky našemu receptu si je můžete připravit i ve své kuchyni. Stačí trocha trpělivosti a výsledek vás nadchne!
PENNY poprvé umožní darovat při každém nákupu. Sbírka potravin bude ve všech prodejnách Pomáhat může letos opravdu každý. PENNY se i letos zapojuje do Sbírky potravin, tentokrát však zcela nově – poprvé umožní přispět ve všech svých více než 430 prodejnách po celé republice. Zákazníci mohou jednoduše darovat libovolnou částku při placení, a pomoci tak lidem v těžké životní situaci.
Langoše ze zakysané smetany: Křupavá pochoutka s dokonalou chutí Každý z nás už určitě nejednou ochutnal langoše z pouličního stánku. Jestliže byste rádi langoše vyzkoušeli i doma, připravili jsme pro vás rychlý recept z kynutého kvásku a zakysané smetany. Nadýchané langoše můžete s námi podávat tradičně anebo třeba i na sladko.
Technické muzeum v Brně představuje hlavní výstavu sezóny 2025: MORA. Dvě staletí cesty dějinami Ikonická česká značka MORA, jedna z nejstarších značek domácích spotřebičů na světě, letos slaví úctyhodných 200 let od svého založení, a tak si pro své příznivce připravila celou řadu velkolepých akcí. Jednou z nich se stala i jubilejní výstava s názvem MORA. Dvě staletí cesty dějinami, která mapuje vývoj této značky sahající až do roku 1825. Výstava otevřela své brány návštěvníkům Technického muzea v Brně v sobotu 12. dubna 2025 a pro veřejnost zůstane přístupná až do konce letošního roku.
Růžový úplněk 2025 ve Vahách: Mikroúplněk přináší silné emoce a vnitřní transformaci V neděli 13. dubna 2025 ve 2:21 ráno se na obloze objeví růžový úplněk ve znamení Vah. Tento vzácný mikroúplněk, kdy je Měsíc v nejvzdálenějším bodě své oběžné dráhy (apogeu), se bude zdát menší než obvykle, ale jeho duchovní a emoční dopad bude mimořádný. Očekávejte období hluboké introspekce, intenzivních vztahových témat a možnost osobní transformace.
Milujete kávu, ale káva nemá ráda vás? 4 důkazy, že to s jejím pitím přeháníte… Káva může být dobrý sluha i špatný pán. Dokáže vás nabudit a zlepšit vám náladu, stejně jako vás psychicky rozladit a způsobit velké energetické výkyvy v průběhu dne, pokud to s jejím množstvím přeháníte. Jak poznáte, že už kávy bylo moc?
Ranní nakopnutí: minerálka místo kávy Ranní rituály značně ovlivňují celý nadcházející den. Vhodným pitným režimem, promyšlenou skladbou stravy nebo krátkým protahovacím cvičením můžete pozitivně ovlivnit to, jak se budete cítit a jak budete výkonní minimálně v první polovině dne. Pokud si ráno dáte místo kávy minerálku, bude to mít doslova energizující efekt, protože se velmi rychle a efektivně obnoví rovnováha vody a minerálních látek v těle.
Nový komentář
Komentáře
jdou mi už dobře
dobré triky...já mám vždy palačinky tlusté a třepí se
daska59 — #19 ja take nemam problem
Už to mám vychytaný
dobrý tipy
Taky jsem zkusila palačinky bez mléka a fakt to není poznat, jenom to těsto klesá ke dnu, tak se to musí víc promíchávat.
Zapomněla jsem, že místo mlíka vodu, ne jenom mouku s vejcema
Když jsem při škole pracovala v hospodě, tak mi tamní kuchař poradil ten nejlepší trik. Vůbec tam nedávat mlíko. Pak se nepřilepí ani první palačinka a jezdí mi po pánvi jako kdyby byla teflonova (ta pánev) a to ona není. Na chuti to nepoznáte vůbec
Později jsem zjistila, že kamarádka mojí babičky to taky tak odjakživa dělá.
Já taky zásadně z polohrubé. Dám do šlehače mlíko, pak vajíčka, osolím, zamíchám a pak do toho zašlehám mouku, hrudky nemám. A pánev jsem si opatřila speciální nepřipalovací s úžasně rovným dnem (záruka 10 let), od té doby nemám z palačinek strach. Jediný problém je rostoucí apetit strávníků, už musím dělat z třičtvrtě litru mlíka, aby na mě zbylo, a to jsou děti ještě malé.
Bezva tipy a triky, dík za ně, úplně se mi rozkručelo v břiše. O víkendu budou palačinky, asi zalitý tím pudinkem, na to se mi fakt sbíhají sliny.
je, ja to taky porusuju, protoze sypu mouku do mlika...v jedne ruce rucni slehac, ve druhe lzice a sypu do toho mouku, dokud se mi to nezda dost dobre
...ledaze bych pouzila varnou
jinak problem s pripalenymi a potrhanymi palacinkami u me vyresila az panev na palacinky, stala asi 150 Kc, je takova melka, mensi nez moje oooobr panev a hlavne je plocha...tzn. nema v prostredku kopec, ze ktereho testo steka
da se to na ni delat s minimem tuku a jakoze driv byly palacinky moje nocni mura, tak ted je delam s praxi rutinera
ale ten napad s konvi se mi libi...skoda, ze zadnou vhodnou doma nemam
Taky dělám palačinky z polohrubé a sypu mouku do mléka - ale hrudky nemívám
jééé tak mi děláme palačinkový těsto zásadně sladký
Jů, tak koukám, že porušuju hned první zásadu, neb palačinky připravuju zásadně z polohrubé mouky (jako ostatně všechno, protože jinou nekupuju).
Rodinná receptura praví, že nejlepší palačinky jsou z mléka již mírně nakyslého, které na pití už není dobré.
Odležení těstu rozhodně prospěje - jinak mouka v mléce "bobtná" až v průběhu přípravy, těsto je palačinku od palačinky hustší a je třeba průběžně ředit.