

Tipy a triky na přípravu všech druhů palačinek.
Recept na rychlou večeři pro celou rodinu: slaný koláč s rybou I když jídlo milujeme a rády si zavaříme i podle složitých receptů, občas potřebujeme připravit něco rychlého. Vděčné je v takovém případě vše, co lze zapéct. Nejlépe to, co máme vždy po ruce. Třeba rybu, hrášek, brambory a cuketu. Vznikne vyvážený pokrm, který bude chutnat i dětem.
Náš TIP: Profi Imuno+Enzym - extra silný na podporu imunity Vážení a milí čtenáři, dovolte abychom Vám nabídli NOVINKU na maximální podporu imunity doplněk stravy Profi Imuno+Enzym. Tento unikátní přípravek jsme vyvinuli společně s českými lékaři, abychom podpořili Vaší imunitu v tomto náročném období.
Rozhovor: Ředitelka firmy Kosmetika Capri Ing. Jitka Poláková objevila účinek kozích surovin a vyvinula revoluční produkty s růstovým faktorem v kosmetice Kozí mléko funguje jako mocný prostředek pro dosažení krásné pokožky. Je totiž nesmírně bohaté na aminokyseliny i minerály a obsahuje vzácné mastné kyseliny blahodárně působící na naši pokožku. Ing. Jitka Poláková využívá v recepturách všech svých kosmetických produktů právě účinků kozího mléka, másla, syrovátky, kolostra.
Recept na rybu s vlhkou drobenkou inspirovaný Jamiem Oliverem Jemné maso pangase klidně můžeme připravit jen na pánvi a jako přílohu zvolit bramborovou kaši. Někdy ale máme chuť trochu experimentovat. Se zajímavou kombinací přišel kuchař Jamie Oliver. Jeho recept na rybu s vlhkou drobenkou nám nedal spát.
Existuje i přírodnější řešení, když ekzém svědí Atopický ekzém trápí 30 % světové populace. Z toho je téměř 20 % kojenců a malých dětí. U 80 % případů se atopie začíná projevovat v prvních měsících života. Na atopický ekzém neexistuje lék. V lepším případě v dospělosti vymizí, ale bohužel existují případy, kdy se s ním pacient potýká po celý život.
Už vás někdy napadlo smíchat tvaroh s jogurtem dohromady? Kombinací vznikne vyrovnaná a harmonická chuť s energií tvarohu a elegantní lehkostí jogurtu. Tvaroh zjemněný jogurtem ztrácí svoji přirozenou nakyslost, ale stále je přiměřeně hustý, aby nestekl ze lžíce a krásně se rozplynul na jazyku. Navíc je plný bílkovin a obsahuje prospěšnou bifido kulturu.
Doporučujeme: Profi Imuno+Enzym - extra silný na podporu imunity Vážení a milí čtenáři, dovolte abychom Vám nabídli NOVINKU na maximální podporu imunity doplněk stravy Profi Imuno+Enzym. Tento unikátní přípravek jsme vyvinuli společně s českými lékaři, abychom podpořili Vaší imunitu v tomto náročném období.
Testujeme: Medistus® Antivirus – pastilky umí vytvořit ochrannou bariéru na sliznicích ústní dutiny a tím úspěšně bránit vniknutí virům a bakteriím V současné době je nutné chránit se před viry a bakteriemi. Už jsme si zvykli, že musíme dodržovat hygienická opatření, nosit roušky a neustále sahat po dezinfekčním gelu na ruce. Měli jsme v redakci možnost testovat zajímavou novinku, která krásně doplňuje ochranný štít našich možností, jak se bránit před nechtěnými viry. Jedná se pastilky Medistus® Antivirus, které umí vytvořit ochrannou bariéru na sliznicích ústní dutiny a tím úspěšně bránit vniknutí virům a bakteriím.
Do Bulharska nejen k moři, ale i na pořádnou lyžovačku Lyžujete rádi? Bohužel v této nelehké době jsou téměř všechna lyžařská střediska v Evropě zavřená nebo vyžadují testy. S námi můžete bez obav vyrazit do Bulharska bez nutnosti testu na koronavirus nebo karantény. Dnes vám přinášíme tipy do bulharského střediska Bansko.
Problémy s klouby? Na pomoc přichází ověřená kyselina hyaluronová Bolavé klouby, vazy a šlachy. Bolesti, které se objevují i při běžném pohybu, umí znepříjemnit každodenní život. A trápí lidi bez rozdílu věku a pohlaví. Dobrou zprávou je, že problémům s klouby se dá předcházet. Čeští vědci vyvinuli kloubní výživu pro lidi, která se svojí silou vyrovná produktům, které byly dosud dostupné jen ve variantách pro zvířata.
Nový komentář
Komentáře
jdou mi už dobře
dobré triky...já mám vždy palačinky tlusté a třepí se
daska59 — #19 ja take nemam problem
Už to mám vychytaný
dobrý tipy
Taky jsem zkusila palačinky bez mléka a fakt to není poznat, jenom to těsto klesá ke dnu, tak se to musí víc promíchávat.
Zapomněla jsem, že místo mlíka vodu, ne jenom mouku s vejcema
Když jsem při škole pracovala v hospodě, tak mi tamní kuchař poradil ten nejlepší trik. Vůbec tam nedávat mlíko. Pak se nepřilepí ani první palačinka a jezdí mi po pánvi jako kdyby byla teflonova (ta pánev) a to ona není. Na chuti to nepoznáte vůbec
Později jsem zjistila, že kamarádka mojí babičky to taky tak odjakživa dělá.
Já taky zásadně z polohrubé. Dám do šlehače mlíko, pak vajíčka, osolím, zamíchám a pak do toho zašlehám mouku, hrudky nemám. A pánev jsem si opatřila speciální nepřipalovací s úžasně rovným dnem (záruka 10 let), od té doby nemám z palačinek strach. Jediný problém je rostoucí apetit strávníků, už musím dělat z třičtvrtě litru mlíka, aby na mě zbylo, a to jsou děti ještě malé.
Bezva tipy a triky, dík za ně, úplně se mi rozkručelo v břiše. O víkendu budou palačinky, asi zalitý tím pudinkem, na to se mi fakt sbíhají sliny.
je, ja to taky porusuju, protoze sypu mouku do mlika...v jedne ruce rucni slehac, ve druhe lzice a sypu do toho mouku, dokud se mi to nezda dost dobre
...ledaze bych pouzila varnou
jinak problem s pripalenymi a potrhanymi palacinkami u me vyresila az panev na palacinky, stala asi 150 Kc, je takova melka, mensi nez moje oooobr panev a hlavne je plocha...tzn. nema v prostredku kopec, ze ktereho testo steka
da se to na ni delat s minimem tuku a jakoze driv byly palacinky moje nocni mura, tak ted je delam s praxi rutinera
ale ten napad s konvi se mi libi...skoda, ze zadnou vhodnou doma nemam
Taky dělám palačinky z polohrubé a sypu mouku do mléka - ale hrudky nemívám
jééé tak mi děláme palačinkový těsto zásadně sladký
Jů, tak koukám, že porušuju hned první zásadu, neb palačinky připravuju zásadně z polohrubé mouky (jako ostatně všechno, protože jinou nekupuju).
Rodinná receptura praví, že nejlepší palačinky jsou z mléka již mírně nakyslého, které na pití už není dobré.
Odležení těstu rozhodně prospěje - jinak mouka v mléce "bobtná" až v průběhu přípravy, těsto je palačinku od palačinky hustší a je třeba průběžně ředit.