Jeho příprava vám zabere nanejvýš půl hodiny. Našlehat krém, připravit vrstvu piškotů a ovoce. A pak to všechno pěkně zkombinovat dohromady. Perfektní je, že tenhle trifle můžete o prázdninách pořád opakovat a pokaždé bude trochu jiný. Podle toho, jaké ovoce zrovna dozrává.
Co je to vlastně trifle? Jde o větší či menší pohár plný ovoce, lahodného krému a piškotového těsta. Záleží už jen na vás, jak si sklenici nakombinujete, jaké ovoce použije, z čeho uděláte krém a jestli použijete kupované piškoty nebo si upečete vlastní. Všechny suroviny vrstvíte na sebe do menších sklenic po jednotlivých porcích nebo do jedné velké mísy, ze které se potom nabírají porce na talíře nebo do misek.
Suroviny
- 250 g mascarpone
- 250 g smetany ke šlehání
- cukr moučka podle chuti
- ovoce, podle sezony
- 80 g dětských piškotů
- máta nebo meduňka na ozdobení
Postup
Mascarpone spolu se smetanou ušlehejte v robotu nebo ručním šlehačem do jemného krému. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Na toto množství stačí zhruba 1 až 2 lžíce.
Piškoty rozsekejte tyčovým mixérem, ideálně v nádobce s nožem, která se s tyčovými mixéry dodává.
Připravte si hezké skleničky. Na dno dejte rozdrcené piškoty, na ně vrstvu krému, ovoce, opět vrstvu krému, sušenky, krém, ovoce. Takto střídejte, dokud nebude sklenice plná.
Nechejte pořádně vychladit v lednici, ideálně do druhého dne.
Dobrou chuť přeje Elly.
Letní dezerty, které potřebují pořádně vychladit
Tartaletky s limetkovým mascarpone
Grilovaný ananas s rozmarýnovým mascarpone
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Samé dobroty.
dobrota