Zapečená čokoládová zmrzlina
Složení:
5 ks bílků
200 g cukr krystal
80 g vody
50 g moučkový cukr
Náplň:
1 balení čokoládové zmrzliny Carte d’Or
Několik kusů jahod, rybízu a lesního ovoce na ozdobu
Čokoládový korpus
1. Nejprve dáme vařit ½ krystalového cukru spolu s vodou. Takto připravený cukrový rozvar budeme vařit na silný led, což je mezi 116-
2. Mezitím než cukrový rozvar dosáhne správné konzistence, vlijeme bílky do mísy šlehacího stroje a vyšleháme spolu se zbytkem cukru. Těsně před došleháním snížíme rychlost šlehání na minimum.
3. Dosáhl-li náš rozvar správného stupně, sejmeme jej ze sporáku a za stálého míchání ve šlehacím strojku jej ještě vroucí pomalu vléváme do předšlehaných bílků. Takto připravený sníh necháme míchat až do vychlazení.
4. Vychladlým a pevným bílkovým sněhem naplníme sáček na zdobení doplněný hladkou trubičkou.Připravíme si zapékací misky či talířky s předem připravenou zmrzlinou s ovocem na vykrájených podložkách z čokoládového korpusu.
5. Takto připravené zmrzliny různě ozdobně zastříkáme sněhem a zprudka zapečeme v předehřáté troubě či pod grilem. Ihned podáváme.
Více o zmrzlině Carte d’Or najdete na www.cartedor.cz a www.cartedor.cz/gastro
Chcete se zúčastnit soutěže a vyhrát krásné dárky od značky Carte d’Or? Pak neváhejte a zapojte se do ní! Soutěž probíhá ZDE!
Máte nějaký další oblíbený recept, kde je základní ingrediencí zmrzlina Carte d’Or ? Pokud ano, napište nám jej pod článek! Nejlepší recept odměníme!
Nový komentář
Komentáře
dobrá zmrzlina
RenataP: Musíš rodině diplomaticky vysvětlit, že budou žvýkat týden brambory, ale tu zmrzlinu prostě CHCEŠ
Dejte pokoj baby, zrovna včera jsem mlsně obhlížela tu lesní, načež mi manžel řek, že je hříšně drahá, no koukla jsem se a ono jo.... Ale jak vidím, příště ji do košíku nejspíš hodím, průšvih je v tom, že jsem schopná ji sníst naposezení, takže pokud mi zachutná, vyjdu dost draze
Je -fakt dobrá, párkrát jsem jí ochutnala, vyplatí se si připlatit na tuhle dobrotu. Jenže svou velikost oblečení miluju víc, tak si jí zas až tak často nedám
Tak tahle zmrzlina je náš favorit, jinou nekupujeme. A teď nejvíce právě tu čokoládovou, dříve mascarpone