Pojďte to spojit a zkuste recept na citronovou bábovkou s originální ruby čokoládou. Tato chuťová exploze je ideální volbou! Růžová čokoláda svou jemností oblaží vaše chuťové pohárky a citronový nádech dodá dezertu svěžest.
Nezapomeňte na ženy ve vašem okolí
Mezinárodní den žen není jen o symbolických gestech, ale především o projevech lásky, úcty a uznání všem ženám ve našem životě od maminky přes sestry, kamarádky, učitelky kolegyně až po babičky. Je to příležitost vyjádřit vděk za jejich neúnavnou péči, sílu, moudrost a lásku, kterou nám denně poskytují. A jak lépe vyjádřit svůj vděk a lásku než skvělým domácím pečením? Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Proto jsme pro vás připravili recept na úžasnou citronovou bábovku s ruby čokoládou, která je nejen lahodná, ale zároveň symbolizuje radost, štěstí a lásku – prostě vše, co chceme v tento den předat našim nejbližším milovaným ženám. Přidejte se k nám při oslavě tohoto významného dne a připravte svým milovaným ženám výjimečný dezert, který jim zanechá úsměv na tváři. Ať je váš Mezinárodní den žen plný lásky, radosti a chutí!
Foto: Babiččina volba
Dortová mouka pro výjimečné chvíle
Kvalitní a správně vybraná mouka je totiž základem každého úspěšného pečení. Proto jistě oceníte mouku šitou na míru, která posune váš sladký projev lásky na další úroveň. Moukou na míru přesně tomuto receptu i dalším jiným, je mouka dortová. Jedná se o extra světlou mouku, která se díky svým unikátním vlastnostem skvěle pojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Dezerty z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. My ji doporučujeme použít namísto běžné hladké nebo polohrubé mouky ve vašich receptech na piškotové moučníky či bábovky.
Ingredience
- 250 g hladké dortové mouky Babiččina volba
- 4 vejce
- 100 ml plnotučného mléka
- 100 ml zastudena lisovaného oleje
- 200 g krupicového cukru
- 1 chemicky neošetřený citron
- 90 g mletých ořechů
- lžíce vanilkového cukru
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžíce rumu
Poleva
Ruby čokoláda
Lyofilizované maliny
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem a vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Postupně zašlehejte mléko, rum a olej. V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřicí prášek, špetku soli a kůru z citronu s přidaným zbytkem cukru. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V další nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut (až nebude těsto na špejli lepit). Po vychladnutí ozdobte bábovku rozpuštěnou čokoládou a posypte drcenými malinami.
Nový komentář