645ce7afe6867obrazek.jpg

INGREDIENCE (15–22 špízů)

  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • špetku soli
  • cca 200 g menších jahod
  • 80 g PRIMAVERA ERDBEEREN

POSTUP:
Začneme s přípravou domácích piškotů. Vajíčka společně s cukrem vyšleháme v robotu či pomocí ručního šlehače do světlé a nadýchané pěny. Zabere to několik minut. Jakmile jsou vajíčka dokonale vyšlehaná a tvoří špičky, smícháme hladkou mouku se špetkou soli a opatrně ji stěrkou pouhým podebíráním zapracujeme do těsta. Pracujeme opatrně a těsto zbytečně nemícháme, abychom neporušili vzduchové bubliny, nebylo by po upečení nadýchané.

Troubu předehřejeme na 180 C° a plech vyložíme pečicím papírem. Hotové našlehané těsto přelijeme do cukrářského sáčku s hladkou zdobicí špičkou a na připravený plech nastříkáme jednotlivé malé kulaté piškoty. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 8-10 minut. Piškoty by měly mít zlatohnědou barvu. Po upečení necháme zcela vychladnout.

Nyní si připravíme jahody. Ty omyjeme a zbavíme stopek, pokud jsou až moc velké, můžeme je rozkrájet na poloviny. Na špejle napichujeme domácí piškoty, jahody a bonbonky Primavera Erdbeeren.