Bábovky, koláče, kynuté buchty a štrúdl – toto kvarteto od konce září ovládne všechny hypermarkety Globus: „Při výrobě všech těchto novinek jsme použili pouze špičkové suroviny, které pocházejí od českých dodavatelů“, říká Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus.

Královské koláče jako za starých dobrých časů našich babiček

Takové ty, které jsou z kynutého těsta, nadýchané, sladké a na jazyku doslova se rozplývající. Pokaždé, když se objeví na stole, navodí tu pravou sváteční atmosféru. Hledáte je? Zajděte si pro ně do pekařství Globus, nově je najdete v nabídce s názvem Česká tradice.

Koláče patří mezi stálice české sladké kuchyně. Název dostaly podle svého tvaru, klasické české koláče jsou totiž kulaté jako kola. Jejich základ tvoří chutné a voňavé kynuté těsto, které je pak zdobeno různými druhy náplní.

Pekaři a cukráři v každém hypermarketu Globus koláče vyrábějí přímo v pekárně z těsta, které je připraveno pouze z poctivých a prověřených surovin. Tento kvalitní základ je pak doplněn různými druhy náplní. Například tvaroh pochází od českých zpracovatelů a v pekárně je dochucený do jemně sladké příchuti.

Pro klasiky jsou připraveny všechny druhy Královských koláčů s tradičními náplněmi, jako jsou tvaroh, povidla či mák, a nechybí ani ovocná příchuť s jablečnou náplní. Pro tu pravou podzimní atmosféru vyzkoušejte oblíbenou kombinaci koláčů s mákem a švestkami nebo s tvarohem a švestkami. Poctivý základ kynutého těsta je doplněný makovou náplní, do které je používaný mák z českých polí, a navrchu zdobený švestkami a drobenkou. Všechny koláče jsou ručně tvarované a zdobené, každý z nich je tak originál přímo z rukou cukrářů.


Královské, velké či maxi koláče z řady Česká tradice najdete v oddělení pekařství v každém hypermarketu Globus, jsou balené v nových obalech s označením Poctivá výroba Globus a jsou k dostání za 89,90 Kč (720 g).

Sváteční bábovka


Taky se u vás doma o nedělích dělávala královna všech moučníků bábovka? Snad každá rodina má svůj jedinečný a léty ověřený recept na dokonalou bábovku, po které se jen zapráší. A právě na tuto léty zakořeněnou českou tradici navazují i pekaři ve všech hypermarketech Globus, kteří nově začali péct tradiční tvarohovou a šlehačkovo-mramorovou bábovku. Ta patří mezi tradiční prvorepublikový dezert, který nikdy nechyběl k odpolední kávě.

A její obliba přetrvává dodnes. To potvrzuje existence několika receptur na klasické, ale i netradiční chuťové variace bábovek. I jejich tvarů. Tradiční kameninové formy nahrazují silikonové, které jsou v dostání s různými designovými variacemi. Pekaři a cukráři v každém hypermarketu Globus však vyrábějí každou bábovku podle tradiční receptury a s tradičním tvarem. Všechny jsou připravovány přímo v pekárně. Těsto pekaři a cukráři připravují pouze z kvalitních a prověřených ingrediencí, kdy jsou základem vejce, cukr a mouka.


Tvarohovou a šlehačkovo-mramorovou bábovku z řady Česká tradice najdete v oddělení pekařství v každém hypermarketu Globus, jsou balené v nových obalech s označením Poctivá výroba Globus a jsou k dostání za 72,90 Kč (740 g).

Více na iGLOBUS.CZ

Reklama