DSC_0740.jpg (123 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 300 g špaldové celozrnné mouky
  • 200 g špaldové bílé mouky
  • 4 vejce
  • 140 g medu
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 g povidel
  • 150 g mražených nebo čerstvých malin

DSC_0737.jpg (108 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Příprava je velice jednoduchá. Vajíčka dejte do mísy robota a s medem vyšlehejte do pěny. Přidejte všechny ostatní suroviny, kromě malin. Kdo má rád perník s kakaem, může přidat jednu až dvě lžíce kakaového prášku.

Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a po povrchu rozházejte maliny.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, zvolte klasický program horní, dolní ohřev.

Pečení bude trvat přibližně 30 minut. Použijte klasický trik, vpíchnutí špejle, která musí vyjít z perníku čistá.

DSC_0732.jpg (140 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Nadýchaný jablečný koláč

1.jpg (180 KB)

Foto: Jana Nováková

Cuketový perník s ovocem

3.jpg (146 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama