Značka ORION se narodila před 120 lety. Kvalitní čokoláda spjatá s dětstvím, se dodnes vyrábí V Česku. Společnost Nestlé nyní rozšiřuje portfolio ORION do prémiového segmentu s novou Mistrovskou edicí hořkých čokolád se 68 % kakaa. V pražském Karlíně se po tři dny otevře Čokoládové studio ORION, ve kterém budou moci návštěvníci ochutnat nejen novou recepturu, ale také se inspirovat historií značky v moderním pojetí.
Značka ORION je již více než 120 let spjata s naší zemí. Dodnes se vyrábí v továrně Zora v Olomouci, kde pod rukama českých mistrů vzniká celé portfolio tabulkových čokolád i tyčinek. Se značkou se pojí významné osobnosti. Jednou z nich je i tvůrce hvězdy v logu – prvorepublikový malíř Zdenek Rykr. Na Rykrův odkaz značka nyní moderním způsobem navazuje novým konceptem Čokoládového studia.
„Návštěvníkům Čokoládového studia představujeme vysoce kvalitní čokoládu ORION. Ta je vyrobena převážně z udržitelně získaných a lokálních ingrediencí. Až 80 % mléka pochází od českých a slovenských výrobců a 85 % cukru je českého původu. Kakao z Pobřeží slonoviny je certifikováno v sytému UTZ. ORION vyrábíme u nás a pro nás již více než 120 let a jsme na to hrdí,“ uvádí Stanka Růžičková, manažerka projektu Čokoládového Studia ORION.
Tradiční značka ORION nyní expanduje do prémiového segmentu s novou Mistrovskou edicí hořkých čokolád se 68 % kakaa. Nová hořká receptura je specifická svou velice intenzivní, ale vyváženou chutí a jemnou konzistencí. Na trhu je k dostání hned ve třech variantách – Hořká čokoláda, Hořká čokoláda s jahodami a špetkou soli a Hořká s meruňkami a špetkou chilli.
Právě tuto novou recepturu budou moci ochutnat návštěvníci Čokoládového studia, které otevírá své dveře veřejnosti 18. ledna, 1. února a naposledy 13. února. Návštěvníci mohou ochutnat exkluzivní čokoládové delikatesy nebo si zakoupit čokoládu na váhu. Lákadlem 13. února jistě bude možnost připravit si čokoládovou tabulku s vyrytým osobním vzkazem a nechat ji zabalit do unikátních obalů inspirovaných původními historickými návrhy Zdenka Rykra.
Průvodcem ve sladkém světě ORIONU je přední český čokolatiér Martin Pokorný.
120 let s námi
Čokolády ORION mají velmi bohatou historii, která začala již v roce 1891 se vznikem dílny na turecký med na pražských Královských Vinohradech. Manželé Maršnerovi si zde založili živnost na výrobu orientálských cukrovinek, kterou později přestěhovali do nové továrny, kde započalo dlouhodobé budování pozdější továrny ORION. V roce 1896 zde zahájili výrobu čokolády, jejíž oblíbenost na počátku 20. století značně rostla. O několik let později byla Františkem Maršnerem zaregistrována značka ORION pro čokoládu unikátní kvality. Klasická čtyřcípá hvězda, která je tradičním logem čokolády ORION, se poprvé objevila v roce 1924 a jejím autorem je Zdenek Rykr, který v průběhu dvou desetiletí vytvořil design stovek obalů a reklamních plakátů.
ORION Hořká 68 % Jahoda se špetkou soli - Objevte ORION hořkou čokoládu 68 % s intenzivní chutí kakaa a přitom dokonale jemnou, vyrobenou našimi čokoládovými mistry. Čokoládu jsme obohatili o kousky jahod a špetku soli pro nezapomenutelný chuťový zážitek.
Nový komentář
Komentáře
vladka321 — #13


vladka321 — #10citronova zmrzlina je má nejoblíbenější
,ale málokde ji mají.
Sofineza — #11Já také citronovou miluji. Když už zmrzlinu, tak mě musí přece osvěžit a ne zalepit pusu, i když ..., ... to by se také mohlo někomu líbit
Já hořkou čokoládu moc nemusím...
vladka321 — #10 jé citronovou zmrzlinu miluju, ale mají ji málokde stejně jako punčovou
Goldenhair — #6Oni mysleli především, že by je nenadchl tvarohový nanuk a už vůbec né s hořkou polevou, tak jako nemají rádi citronovou zmrzlinu. Na tu jsme také přeborníci my Češi
Orion jsem dlouho nekoupila, protože mi přijde čím dál víc sladší. Doufám, že u tato bude kvalitní a nebudou maskovat chuť cukrem.
mám ráda hořkou čokoládu, pokud je opravdu kvalitní a obsahuje jenom to, co má, ráda si připlatím za kvalitu
vladka321 — #2 já se ani nedivím, v zimě nanuky taky nekupuju, takže s jejich počasím bydlet tam bych taky chuť na nanuk neměla
Tyhle čokolády chválím, tu první už jsem ochutnala, složení OK a je vážně dobrá. Ale jinak tohle: ,,Kvalitní čokoláda spjatá s dětstvím, se dodnes vyrábí V Česku." bývávalo. Dělají třeba čokoládu pro děti, kde ve složení jsou např. rostlinné tuky a sušená syrovátka, tohle přece do čokolády vůbec nepatří
a obávám se, že tohle dávají i do jiných druhů
dobrá značka
Hořká čokoláda ,to je moje. Tak obden si dám kostičky a nechám rozplynul na jazyku a je mi blaze. Ty s náplní urcite ochutnám.
Zrovna nedávno jsem četla studii, kde Češi jsou na špici ve spotřebě hořké čokolády. Prý tolik, jako u nás se jinde ve světě nejí a dokonce a to mě překvapilo, tam byl zmíněn i oblíbený český nanuk Míša - ten by prý ve světě a natož ve skandinávských zemích nikdy neměl šanci prorazit
jakoukoliv čokoládu miluji