Foto: České Ghíčko
Suroviny:
- 1 plechovka kokosového mléka (250 ml)
- 6 polévkových lžic chia semínek
- 1 lžíce medu
- 1 středně velké jablko a 1 hruška
- 1 polévková lžíce Ghí se skořicí a vanilkou
- 1,5 lžíce třtinového cukru
- 10 sušenek Lotus (nadrcené)
- pražené lískové oříšky (nasekané nahrubo)
- 1 bílý jogurt (250 ml)
Postup:
Den předem si připravíme chia pudink: promícháme kokosové mléko, přidáme med a chia semínka. Vše rozdělíme do skleniček a necháme přes noc proležet. Druhý den si nachystáme karamelizované ovoce: jablko a hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku rozhřejeme lžíci skořicového ghíčka a ovoce na něj vložíme. Posypeme třtinovým cukrem a chvilku opékáme, až cukr zkaramelizuje. Pak necháme vychladnout.
Na vrstvu chia pudinku ve skleničkách rozložíme karamelizované ovoce a na něj vrstvu nadrcených sušenek. Těsně před podáváním přidáme do každé skleničky navrch asi 1,5 polévkové lžíce bílého jogurtu a zasypeme praženými sekanými lískovými oříšky.
Nový komentář