ceskeghicko-recepty-092021-014-websize.jpg

Foto:  České Ghíčko

Suroviny:

  • 1 plechovka kokosového mléka (250 ml)
  • 6 polévkových lžic chia semínek
  • 1 lžíce medu
  • 1 středně velké jablko a 1 hruška
  • 1 polévková lžíce Ghí se skořicí a vanilkou
  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • 10 sušenek Lotus (nadrcené)
  • pražené lískové oříšky (nasekané nahrubo)
  • 1 bílý jogurt (250 ml)

Postup:

Den předem si připravíme chia pudink: promícháme kokosové mléko, přidáme med a chia semínka. Vše rozdělíme do skleniček a necháme přes noc proležet. Druhý den si nachystáme karamelizované ovoce: jablko a hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku rozhřejeme lžíci skořicového ghíčka a ovoce na něj vložíme. Posypeme třtinovým cukrem a chvilku opékáme, až cukr zkaramelizuje. Pak necháme vychladnout.

Na vrstvu chia pudinku ve skleničkách rozložíme karamelizované ovoce a na něj vrstvu nadrcených sušenek. Těsně před podáváním přidáme do každé skleničky navrch asi 1,5 polévkové lžíce bílého jogurtu a zasypeme praženými sekanými lískovými oříšky.

Reklama