ananas

Suroviny

těsto:
1 konzerva ananasu - drobně nakrájet , dát i nálev
2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku cukr krystal
2 celé vejce
2 malé lžičky jedlé sody
1 hrnek mletých vlašských ořechů

poleva:
2 lučiny - celkem 200 g
1 hrnek moučkového cukru ( může být i méně).
1 vanilkový cukr
1 máslo

nahrubo nasekané vlašské ořechy na posypání
čokoládová poleva na ozdobu

Postup

Suroviny na těsto smícháme, nalejeme do vyššího pekáče, který jsme předtím vymazali olejem a vysypali moukou. Pečeme zvolna na 200 °C, asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme polevu tak, že smícháme všechny suroviny a rozetřeme na horký moučník.
Posypeme ořechy, pocákáme čokoládovou polevou a dáme do lednice.

Dobrou chuť přeje Janžurka.

TÉMATA:
MLSÁNÍ