Suroviny
těsto:
1 konzerva ananasu - drobně nakrájet , dát i nálev
2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku cukr krystal
2 celé vejce
2 malé lžičky jedlé sody
1 hrnek mletých vlašských ořechů
poleva:
2 lučiny - celkem 200 g
1 hrnek moučkového cukru ( může být i méně).
1 vanilkový cukr
1 máslo
nahrubo nasekané vlašské ořechy na posypání
čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Suroviny na těsto smícháme, nalejeme do vyššího pekáče, který jsme předtím vymazali olejem a vysypali moukou. Pečeme zvolna na 200 °C, asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme polevu tak, že smícháme všechny suroviny a rozetřeme na horký moučník.
Posypeme ořechy, pocákáme čokoládovou polevou a dáme do lednice.
Dobrou chuť přeje Janžurka.
Nový komentář
Komentáře
super
delam je dobry rychly a vlacny
mňam mňam to bych si dala
Jéé ten vypadá krásně už ho mám zkopčený
Recept znám a u nás se setkává s velkým ohlasem. Jak obyčejně vypadá, o to líp chutná. Ananas se dává přímo do těsta, akorát polevu roztírám až na vychladlý moučník. Za sebe můžu jen doporučit.
Poleva z másla a na horký moučník??? chachacha
ten ananas se dává už přímo do toho těsta? není to divné? a nebo to tak má skutečně být? na obrázku to vypadá pěkně, otázkou je jak to ve skutečnosti chutná