Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 500 ml kefíru
- 4 lžíce dýňového oleje + 4 lžíce ořechového oleje
- 2 vejce
- 120 g třtinového cukru
- 380 g špaldové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek vlašských ořechů, hrubě nasekaných
- 5 lžic strouhaného kokosu
- hrst piniových ořechů
- hrst slunečnicových a dýňových semínek, pražených
- špetka skořice
Foto: Šárka Škachová
Postup
Vejce rozmícháme s cukrem, olejem a kefírem. Přidáme po částech mouku s kypřícím práškem a postupně přimícháme i ořechy, kokos a semínka. Část si necháme na posypání povrchu koláče. Formu na pečení vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
Pečeme v horkovzdušné troubě 30 minut na 180 °C.
Tip Šárky Škachové:
Do těsta jsem přidala trochu ořechů v karamelu. Vycházela jsem z toho, abych zlikvidovala zásoby ořechů a semínek. Poměry a složení se určitě nemusí striktně dodržet a recept bude fungovat.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová.
Foto: Jana Nováková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Vypadá hrozně, ale udělám. Akorát tam dám normální suroviny a vynechám semínka.