granola.jpg (114 KB)

Suroviny:

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1 hrnek oříšků (dala jsem mix vlašských, mandlí, para a arašídů)
  • 1/2 hrnku mandlových lupínků
  • 1/2 hrnku kokosových lupínků
  • 100 g rozinek
  • 4 lžíce Ghíčka 
  • 2 lžíce Ghítely mandle&káva 
  • 2 lžice mělněných arašídů (něco jako hrubé arašídové máslo)
  • 2 lzíce medu
  • 1 lžička skořice

Postup:

Připravíme si větší pánev, ideálně wok. Ghíčko, Ghítelu, oříškové máslo i med rozpustíme a přidáme skořici. Do směsi vsypeme vločky, oříšky, mandlové a kokosové lupínky. Důkladně promícháme tak, aby bylo vše obaleno „máslovou“ směsí.

Granolu vysypeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme a pečeme v předehřáté troubě na 160–180°C přibližně 15 minut. V průběhu pečení občas promícháme.

Do vychladlé granoly přidáme rozinky a máme hotovo.

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Úžasné zimní snídaně

Pečené hrušky s pekanovými ořechy

59ef23f508177DSC-0332.jpg (86 KB)

Krémová ovesná kaše

74169782_2136778593294530_3551474397971742720_n.jpg (231 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Reklama