poharOdměňte děti za dobré vysvědčení domácím pohárem. Ty starší ho za odměnu vám zas mohou připravit samy. Využijte ovoce, které je právě teď čerstvé a prodává se na každém rohu.

NA 4 PORCE

40 minut

  • 250 g mascarpone
  • 250 g vanilkového pudinku, vychladlého nebo kupovaného
  • 250 g čerstvých malin
  • 1 lžíce bezinkové šťávy (pokud ještě nemáte domácí, prodávají ji třeba v Albiu, 500 ml za 199 Kč)
  • 230 g hotového nízkého piškotového korpusu
  • 3 lžíce třešňovice

1. Elektrickým šlehačem promíchejte v míse mascarpone a pudink. Potom mísu zakryjte potravinovou fólií a uložte do chladničky. Poté rychle nahrubo promixujte větší část malin spolu s bezinkovou šťávou.

2. Rozkrájejte piškotový korpus a vyložte jím dna čtyř širokých sklenic, případně misek. Do každé kápněte trochu třešňovice. Potom na piškot rozdělte asi polovinu malinové směsi a navrch dejte vrstvu z poloviny mascarpone s pudinkem. Pokračujte ve vrstvení; nakonec na dezert naaranžujte zbylé maliny. Před podáváním ho dejte aspoň na půl hodiny chladit do ledničky.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Pohár s pudinkem, banány a zmrzlinou
Pohár s pudinkem, banány a zmrzlinou
Pohár z ovesného mléka s jahodami
Pohár z ovesného mléka s jahodami
Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem
Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem
Reklama