Dnešní jednoduchý recept je tipem na výborné a velice snadné jídlo. Játra můžete buď usmažit v oleji nebo, ještě lépe, opéct na elektrickém grilu. Jako příloha jsou nejlepší hranolky nebo opékané brambory.
Připravte si k nim domácí majonézu, kterou můžete ještě zajímavě dochutit. Třeba česnekem, chilli nebo restovanou cibulkou či sušenými rajčaty.
Suroviny
- 800 g vepřových jater
- 4 vejce
- 200 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- kmín
- tymián
- hranolky, jako příloha
Postup
Vepřová játra nakrájejte na plátky. Ochuťte kmínem a čerstvým tymiánem a nechejte hodinu odležet.
Játra smažte na pánvi, na grilovací pánvi nebo opékejte na grilu. Slaninu opečte dokřupava. Výborně a bez práce to jde v troubě. Naskládejte plátky slaniny na plech vyložený pečícím papírem a troubu zapněte na 230 °C. Opékejte dokřupava.
Usmažte čtyři sázená vejce. Hranolky připravte ideálně také v troubě.
Opečená játra z obou stran osolte a dejte na talíře. Nahoru položte sázené vejce a vedle křupavou anglickou slaninu.
Podávejte s vybranou přílohou a domácí majonézou nebo tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tipy, které dnešní recept ještě vylepší
Salát s křupavými šalvějovými listy
Zdroj fotografií: archiv magazínu, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Recept vypadá výborně, játra máme všichni rádi.
jj dala bych si
Játra mám ráda
Játra jíme málokdy, muž frflá, že má cholesterol. Občas krůtí nebo kachní. Mohla bych tyto zkusit. Játra solím až po úpravě, stará škola.
Dobrota...uložím si...játra solím až jsou hotová...a více používám kuřecí...
říká se,že játra se nemají solit a teď je recept,kde se píše osolit
určitě dobrotka, já jen používám v kuchyni játra kuřecí
mňam