5bed6ed7e5270obrazek.jpg
Dnešní jednoduchý recept je tipem na výborné a velice snadné jídlo. Játra můžete buď usmažit v oleji nebo, ještě lépe, opéct na elektrickém grilu. Jako příloha jsou nejlepší hranolky nebo opékané brambory. 

Připravte si k nim domácí majonézu, kterou můžete ještě zajímavě dochutit. Třeba česnekem, chilli nebo restovanou cibulkou či sušenými rajčaty.

Suroviny

  • 800 g vepřových jater
  • 4 vejce
  • 200 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • tymián
  • hranolky, jako příloha

DSC_0471.jpg (68 KB)

Postup

Vepřová játra nakrájejte na plátky. Ochuťte kmínem a čerstvým tymiánem a nechejte hodinu odležet.

Játra smažte na pánvi, na grilovací pánvi nebo opékejte na grilu. Slaninu opečte dokřupava. Výborně a bez práce to jde v troubě. Naskládejte plátky slaniny na plech vyložený pečícím papírem a troubu zapněte na 230 °C. Opékejte dokřupava.

Usmažte čtyři sázená vejce. Hranolky připravte ideálně také v troubě.

Opečená játra z obou stran osolte a dejte na talíře. Nahoru položte sázené vejce a vedle křupavou anglickou slaninu.

Podávejte s vybranou přílohou a domácí majonézou nebo tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tipy, které dnešní recept ještě vylepší

Rychlá domácí majonéza

IMG_20180813_143240.jpg (81 KB)

Salát Coleslaw

DSC_0061.jpg (114 KB)

Salát s křupavými šalvějovými listy

sal3.jpg (128 KB)

Zdroj fotografií: archiv magazínu, Alena Kolaříková