DSC_1137.jpg (91 KB)

Komu brambory nezbyly, tak doporučuji uvařit si očištěné brambory ve slupce. Pro tohle jídlo jsou lepší než loupané. My jsme jídlo připravovali ve velké pánvičce, ale stejně dobře bude chutnat také rozprostřené na plechu a upečené v troubě. V tom případě už jde o jídlo opravdu téměř bez práce.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 500 g mletého masa (ideálně směs hovězí a vepřové)
  • 500 g mražených fazolových lusků
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • parmezán
  • 4 vejce
  • troška oleje

DSC_1139.jpg (81 KB)

Postup

Kdo nemá vařené brambory zbylé z předchozího dne, tak uvaří brambory ve slupce v osolené vodě, rozkrojené na čtvrtky. Sceďte a dejte je stranou.

Ve velké pánvi zahřejte trošku oleje a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Asi po třech minutách přidejte česnek a po další minutě mleté maso.

Ochuťte solí a pepřem. Promíchejte. Až maso změní barvu z růžové na hnědou, přidejte mražené lusky. Společně opékejte asi pět minut. Přidejte brambory a opékejte dalších deset minut. 

Kdo si zvolil variantu pečení v troubě, tak na pánvičce pouze osmahne cibulku, česnek a maso. Potom obsah pánvičky, spolu s lusky a brambory vsypejte na velký hluboký plech, promíchejte, dochuťte solí a pepřem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C, na 15 minut.

DSC_1143.jpg (69 KB)

Hotové jídlo dejte na talíř, lehce posypejte parmezánem a nahoru dozdobte sázeným vejcem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Brambory ve slupce jsou perfektní!

Pečené brambůrky ve slupce a losos

brambory3.jpg (71 KB)

Rychlé a levné farmářské brambory

brambory.jpg (39 KB)

Pečené brambory plněné čedarem a vejcem

bramburky.jpg (72 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama