Tak na nic nečekejte a nažhavte gril...
Správným postupem při grilování lze dosáhnout toho, aby byl pokrm zdravější než při smažení. Nikdy nedovolte, aby docházelo k přímému styku masa s plameny a nežádoucí je i následné odkapávání tuku na rozžhavené uhlí. Odkapaný tuk se může při vysoké teplotě vznítit a také se může rozkládat a nebezpečné zplodiny, které pak stoupají směrem nahoru a usazují se na grilované potravině.
Vždy je třeba dbát na to, aby maso bylo dostatečně tepelně zpracované, tedy aby nebylo napůl syrové. Z takto upraveného masa by neměla vytékat krvavá nebo narůžovělá šťáva, jinak
Jedním ze způsobů, jak vylepšit grilované pokrmy můžou být dipy. Servírovat můžete několik druhů dipů zároveň. Jejich příprava je velice snadná a rychlá, během pár minut připravíte i několik dipů najednou.
K pečené zelenině, rybě nebo ke grilovanému pečivu Michal Nikodem doporučuje dip s olivami. Najemno nasekané olivy, smícháte s tatarskou omáčkou a prolisovaným česnekem. Nakonec vše stačí jemně dochutit octem, solí, pepřem a nasekanou bylinkou.
Určitě vyzkoušejte i dip z cizrny. „Tento atraktivní dip je výborný s čerstvou nebo pečenou zeleninou a křupavým pečivem,“ říká šéfkuchař Nikodem. Do mixeru dejte cizrnu, majonézu, olej, orestovanou cibulku, citrónovou šťávu a špetku soli a důkladně rozmixujeme na jemnou pastu. Dip zlehka dochuťte solí a pepřem.
Nový komentář
Komentáře
Hellmann‘s
kupuji