Novinkou firmy Meggle je přírodní sýr Cottage cheese. Hodila by se k němu přirovnání jako: zdravý, lahodný a nízkotučný… Cottage cheese se od ostatních sýrů na první pohled liší zvláštní hrudkovitou konzistencí a téměř zářivě bílou barvou. Chuť je velmi jemná a lahodná, umožňuje použití sýru v nejrůznějších slaných i sladkých kombinacích. Výrobce jej nabízí ve čtyřech variantách: Cottage cheese přírodní, s pažitkou, s jemnou zeleninou a s pikantním kořením.

Důležitou racionální předností Cottage cheese Meggle je kombinace velmi nízkého obsahu tuku (jen 4 %) a vysoké koncentrace bílkovin. Nízká energetická a zároveň vysoká výživová hodnota umocňuje pocit sytosti. Především proto je Cottage cheese hitem racionální a zdravé kuchyně.

 

Šunková pomazánka se žampióny

250 g bílého Cottage cheese Meggle (jeden a půl balení), 100 g šunky, 150 g žampiónů, 1 cibule, 50 g másla (nejlépe margarínu), 1-2 lžičky strouhaného křenu podle chuti, česnek podle chuti, vegeta, mletý černý pepř, sůl, ořechy na ozdobu.

Do mixéru dáme bílý Cottage cheese, máslo, nakrájenou šunku, křen, žampióny, pokrájenou cibuli a přidáme sůl a koření. Ingredience rozmixujeme na pěnu. Pomazánku ozdobíme kousky vlašských ořechů, šunky a žampionů. Podáváme s čerstvým pečivem nebo křupavými tousty.

 

Vynikající pomazánku z Cottage cheese můžete připravit i s dalšími ingrediencemi dle vlastní fantazie. Vyzkoušejte kombinaci bílého Cottage cheese s kořením kari, špetkou soli a rozinkami nebo Cottage cheese s pažitkou, česnekem a vejcem. Tyto pomazánky se hodí pro přípravu lehké večeře či jako výtečné občerstvení pro vaši návštěvu. Vždy podáváme s čerstvým pečivem.

 

Pokud jste ještě neochutnali, určitě vyzkoušejte. Přejeme dobrou chuť :o))