72194411_2388141864784365_2788898466326118400_n.jpg (84 KB)

Hanka má super nápady na vaření i pečení a píše je na svůj Facebook. Dnes si podle ní můžete připravit tyhle obložené chleby. Na konci článku pro vás máme další tipy na chleby, crostini či jednohubky, které můžete připravit nejen na podzim a nejen pro návštěvu. Budou se super hodit třeba k večernímu posezení s rodinou.

Připravte si tak několik druhů zajímavých chlebů, každý jiný. Kdo chce, může si upéct domácí chléb. 

Suroviny

  • žitný nebo slunečnicový chléb
  • žervé
  • dýně hokkaido
  • vlašské ořechy
  • rukola
  • sůl
  • slunečnicový olej

na balzamikovou redukci

  • 60 ml balzamikového octa
  • 2 lžíce cukru
  • 40 ml červeného vína

Postup

Nejprve si upečte dýni. Hokkaido nemusíte loupat. Dýni rozkrájejte na plátky, lehce osolte a zastříkněte olejem. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, 30 minut.

Během pečení si připravte balzamikovou redukci. Všechny suroviny - cukr, balzamikový ocet a červené víno, svařte na hustější tekutinu.

Upečenou dýni nechejte vychladnout a nakrájejte na kostičky.

Plátky chleba pomažte žervé. Nahoru naskládejte kostičky dýně. Posypejte nasekanými ořechy a ozdobte rukolou.

Na závěr zastříkněte vychladlou balzamikovou redukcí.

Dobrou chuť přeje Hanka - Z lásky k jídlu.

Další tipy na obložené chleby

Crostiny s marinovanou paprikou, pecorinem a bazalkou

cr1.jpg (31 KB)

Křupavé topinky s houbami

DSC_0212.jpg (114 KB)

Toast s avokádem a vejcem

DSC_0255.jpg (120 KB)

Zdroj fotografií: Hana Rychnovská, Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama