Tuhle super letní vychytávku prostě musíš ochutnat! Nové TUC jsou méně slané a obsahují méně nasycených mastných kyselin stejně jako nová receptura celého TUC portfolia, takže mlsat můžeš bez výčitek a stylově. Svět se zbláznil, krekr na sladko?
Jak na to?
1–2 balení TUC original
AVO(NE)NUTELLA
- 1 avokádo
- 30 g holandského kakaa
- 2-3 lžíce javorového sirupu
- špetka soli
- vanilkový lusk
- možné přidat lžíci lískooříškového másla
Z avokáda vyndáme pecku, vnitřek dáme do mísy. Z vanilkového lusku odstraníme semínka, podélně rozřízneme a vyškrábneme, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Namažeme na krekry v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mátou.
Rajčatový krekr s hráškovým pyré a parmezánem
Hráškový krasavec nadchne fandy sezónní zeleniny, vždyť kdo by nemiloval čerstvý hrášek v kombinaci s chutným italským parmezánem? Podklad tvoří krásně červené TUC, jejichž hlavní ingrediencí dodávající jim skvělou chuť, je sušené rajče.
Jak na to?
1-2 balení TUC rajčata a bylinky
HRÁŠKOVÉ PYRÉ
- 300 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)
- 100 ml 33 % smetany
- 10 ml olivového oleje
- 11 g parmazánu
- 30 g citronové šťávy
- sůl, pepř na dochucení
Všechny ingredience společně rozmixujeme, natřeme na krekry s rajčaty, ozdobíme hoblinkami italského parmezánu, kuličkami hrášku a hráškovými výhonky.
Bylinkovo-semínkový krekr s ředkvičkovou pomazánkou
Tenhle krekr rozhodně zachutná těm, kdo si v létě pravidelně mažou chleba s máslem a ředkvičkami. S tím rozdílem, že podklad netvoří chléb, ale krekr spažitkou, mákem a lněnými semínky. Kombinace bylinek, semínek a ředkvičky v puse rozezní doslova koncert chutí a vy budete před kamarády zářit jako důvtipný inovátor.
Jak na to?
1-2 balení TUC semínka a pažitka
ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA
- 100 g ředkviček (nakrájené na drobné kostičky)
- 100 g tvarohu / lučiny
- 1 jarní cibulka (bílá část)
- sůl, pepř
Bílou část cibulky nakrájíme nadrobno, smícháme s ředkvičkami, tvarohem / lučinou. Osolíme, opepříme, natřeme na bylinkovou TUCku a nakonec ozdobíme zelenou částí cibulky a naplocho nakrájenou ředkvičkou.
Recepty vznikaly ve spolupráci s bistrem Sisters (profesionály v oboru kvalitního studeného občerstvení) více na: www.chlebicky-praha.cz
Nový komentář