Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 4 ks Klobásy s divokým česnekem
- 200 g krkovice
- 2 velké cibule (skvělá bude i červená)
- sůl a pepř
- 2 stroužky česneku
- slunečnicový olej
- 1 lžíce oblíbené grilovacího koření
medová hořčice
- 100 g hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce křenu
Postup
Klobásy nakrájejte na silná kolečka. Krkovici nakrájejte na kostičky, které budou přibližně stejně velké jako kousky klobásy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky. Opět podobně velké jako klobásy a maso.
Ve velké misce s víčkem rozmíchejte olej, s grilovacím kořením a propasírovaným česnekem. Do této směsi naložte maso, klobásy i cibuli. Přiklopte víkem a nechejte marinovat v lednici, minimálně tři hodiny. Ideálně 24 hodin.
Vyndejte z lednici a připravte si kovové jehly na špízy. Střídavě na ně napichujte klobásu, maso, cibuli. Připravte špízy ze všech připravených surovin.
Grilujte na rozpáleném grilu. Bude to trvat přibližně 15 až 20 minut, podle toho jak velké kusy masa jste krájeli. Při grilování několikrát potřete připravenou marinádou.
Mezitím smíchejte všechny suroviny na medovou hořčici a tu podávejte k hotovým špízům.
Špízy můžete ještě lehce přisolit, záleží na tom, jak slané je grilovací koření.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář