bebe.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 2 balíčky klasických BeBe sušenek
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 250 ml polotučného mléka
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 50-100 g cukru moučka (podle chuti)
  • 150 g měkkého másla

Postup

Z mléka a vanilkového pudingu v prášku uvařte puding tak, jak jste zvyklí. Ještě zatepla vmíchejte máslo nakrájené na kousky. Nechejte úplně vychladnout.

Až je puding studený, všlehejte tvaroh a cukr, podle chuti. Většinou stačí menší množství.
Na každou sušenku natřete tvarohovo-pudingovou směs a přilepujte sušenky k sobě, jednu vedle druhé. Ideální je skládat je na sebe rovnou na alobalu. Až je řada hotová, potřete zbylým krémem a pevně zabalte. Dejte do lednice a tam nechejte minimálně 5 hodin. Klidně i přes noc. Sušenky krásně navlhnout.

Krájejte zešikma a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Osvěžující smetanový dort s ovocem

4.jpgFoto: Alena Kolaříková

Míša dezert

5.jpgFoto: Alena Kolaříková