Foto: Bio - Produkt ekologického zemědělství

Ingredience:

  • 1 dýně hokkaido v bio kvalitě
  • 200 g pohankové mouky
  • 3 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • bylinky na dochucení (např. rozmarýn)
  • špetka soli a pepře

Postup:

Očištěnou a vydlabanou dýni najemno nastrouhejte a vložte do připravené mísy. Ke směsi přidejte vejce, mouku, sůl, pepř, cibulku a bylinky. Vše dobře promíchejte a smažte dozlatova z obou stran maximálně 1-2 minuty. Po usmažení doporučujeme placky nechat okapat na ubrousku. Můžete podávat jako přílohu nebo samostatně s dipem.

Zaměřte se na kvalitu

Žádná průmyslová hnojiva ani chemické látky, jako jsou například pesticidy. To jsou dýně produkované v bio kvalitě. Biopotraviny nejen že obsahují maximální množství vitamínů a minerálů v dobře vstřebatelné podobě pro vaše tělo, ale navíc byly vyprodukovány v souladu s přírodou a legislativou pro ekologické zemědělství. Seženete je na eko farmách, které bioprodukty nabízejí například prostřednictvích bedýnkových systémů. Anebo můžete vyrazit klidně i do supermarketu, kde je jednoduše poznáte podle označení logem biolistu nebo biozebry.

Máme pro vás i jiné recepty s dýní: 

Podzimní dýňový cheesecake

Dýňové kernotto

Dýňová bábovka

Reklama