Foto: Bio - Produkt ekologického zemědělství
Ingredience:
- 1 dýně hokkaido v bio kvalitě
- 200 g pohankové mouky
- 3 vejce
- 2 jarní cibulky
- bylinky na dochucení (např. rozmarýn)
- špetka soli a pepře
Postup:
Očištěnou a vydlabanou dýni najemno nastrouhejte a vložte do připravené mísy. Ke směsi přidejte vejce, mouku, sůl, pepř, cibulku a bylinky. Vše dobře promíchejte a smažte dozlatova z obou stran maximálně 1-2 minuty. Po usmažení doporučujeme placky nechat okapat na ubrousku. Můžete podávat jako přílohu nebo samostatně s dipem.
Zaměřte se na kvalitu
Žádná průmyslová hnojiva ani chemické látky, jako jsou například pesticidy. To jsou dýně produkované v bio kvalitě. Biopotraviny nejen že obsahují maximální množství vitamínů a minerálů v dobře vstřebatelné podobě pro vaše tělo, ale navíc byly vyprodukovány v souladu s přírodou a legislativou pro ekologické zemědělství. Seženete je na eko farmách, které bioprodukty nabízejí například prostřednictvích bedýnkových systémů. Anebo můžete vyrazit klidně i do supermarketu, kde je jednoduše poznáte podle označení logem biolistu nebo biozebry.
Máme pro vás i jiné recepty s dýní:
Nový komentář
Komentáře
dynové gnocci
Postup:
Dýňové pyré smíchejte s hladkou moukou a olivovým olejem.
Přidejte saturejku, případně jiné bylinky a vytvořte těsto. ...
Z těsta vyválejte váleček a nakrájejte ho na menší kousky, ze kterých poté začnete tvarovat noky.
Do každého nočku udělejte vidličkou vroubky.
Přiveďte k varu vodu v hrnci a vhoďte do ní noky.
Super, ukládám, někdy bych zkusila.
Výborná inspirace, co s dýněmi. Přepošlu mému tatínkovi. Letos měl obr úrodu.